Folkesson fortsätter i IFK Malmö


Guldtränaren från pojk-SM 2003, Kenneth Folkesson i U21, var given i rollen som ny tränare när division 3-klubben IFK Malmö skulle hitta en ersättare för Stefan Christoffersson.   
– Det är en fin skara som man har hamnat bland, säger Kenneth Folkesson.

Tystnaden efter blixtinhoppet i våravslutningen mot BK Olympic (0-3) har mest varit en formsak. 47-årige Kenneth Folkesson har hela tiden varit förstavalet som ny tränare sedan Stefan Christoffersson/Ulf Pålsson avgått förra måndagen.

– Det är ett naturligt val. Han har visat sig duktig i U21 och sedan får vi allra minst glömma SM-guldet med P87 2003, så vi vet att han har goda fotbollskunskaper, förklarar ordförande Lars Holmberg.

– Vi bestämde oss samma kväll som de sade upp sig. Jag tog ett snack med spelarna efter den första träningen och de ville verkligen ha Kenneth.

Stefan Christoffersson hade Ulf Pålsson vid sin högra sida. Men någon assisterande tränare kommer Kenneth Folkesson inte att ha.

– Han vill sköta det själv och det respekterar vi. Lagledaren Ronny Sandberg är dessutom verkligen en klippa och kommer att hjälpa honom på träningarna.

Kenneth Folkesson känner sig stolt över att få ta över en sådan anrik klubb som IFK Malmö.

– Det är jätteroligt och det är en fin skara tränare som man har hamnat ibland. Och det är klart att det är en fjäder i hatten, konstaterar Kenneth.

Som U21-tränare i "di gule" och ungdoms-/juniortränare i flera Malmöklubbar känner han materialet väl.

– Jag tycker att det framförallt är spännande och fantastiska spelare att jobba med. Många har jag tränat själv och andra är bekanta till min äldste son Mattias Folkesson.

Två matcher, BK Olympic borta den 24 juli och FC Trelleborg borta den 7 augusti, kolliderar med Folkessons uppdrag som materialförvaltare i Malmö FF.

– Om de matcherna inte går att flytta löser vi det internt. Den kunskapen som krävs finns i klubben, säger Lars Holmberg.

Vem som tar över som ny tränare för IFK Malmös U21-lag är ännu inte klart.