IFK Malmös P94 åkte något snöpligt ut på straffar i MM-kvartsfinalen mot IF Limhamn Bunkeflo 2007. Efter full tid var ställningen 2-2 (0-2), men på straffarna kunde Limhamn Bunkeflo dra det längsta strået och vinna med 9-8.

IFK Malmö kom till spel med några få spelare frånvarande såsom Edwin Adolfsson (semester),Samir Goralija (det också) och Simon Mårtensson (rygg).

Mest saknades Edwin Adolfsson inför denna match eftersom det innebar att "di gule" inte skulle kunna ställa upp med tre centrala innerbackar i sitt 3-4-3-spelsystem. Nu återgick man dessvärre till 4-4-2.

Även innerbacken Robin Olins fot (stukning) hade hållit honom från träning i nästan tio dagar och med kraftig tejpning och smärtstillande var det tveksamt om han ens skulle hålla en hel match.

Matchen började hoppfullt för alla som kommit för att se en bra fotbollsmatch; högt tempo, många målchanser, utmärkt positionsspel, aggressiva lag utan att det för den sakens skull spårade ur – mycket tack vare den duktiga domartrion.

I vanlig ordning när IFK Malmö spelar mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 så är det "di gule" som vill anfalla och "de rödklädda" som vill försvara, spela långt och chansa på kontringar.

Matchen var ännu mållös efter 17 spelade minuter. IFK Malmö hade haft fem avslut och förlagt spelet till offensiv planhalva. Gästerna tilldelades en frispark 15 meter utanför IFK:s straffområde ute till höger. 

"Di gules" annars väl fungerande mittförsvar havererade fullständigt då en boll på cirka 30 meter flög förbi alla och in i en obevakad zon och med minimal nickskarv hade gästerna tagit ledningen med 1-0.

På den efterföljande avsparken spelade Safet Besic en boll bakåt, satte sin egen ytterback Nermin Hadzic i hård press och när han istället för att spela en lång boll valde att spela bakåt var mardrömsminuten ett faktum.

Bollen passerade förbi Robin Olin och rakt i gapet på en LB07-anfallare som låg och lurade bakom IFK:s raka backlinje. Friläget förvaltade gästerna på bästa sätt när de överlistade en chanslös Ali Shibli i IFK-målet, 2-0.

Luften gick ur "gulingarna" som fram till nu hade haft både spelet och samtliga målchanser i matchen. Gästerna var dock effektiva och hade förvaltat sina blott två målchanser.

IF Limhamn Bunkeflo 2007 spelade sedan taktiskt. Förvisso kan det vara tråkigt att ungdomslag "maskar" i över en timme, men det är deras fulla rätt att göra så.

Därefter följde en period när gästerna tryckte upp sitt lag en aning, vilket hemmalaget med mer villiga djupledslöpningar hade kunnat använda till sin fördel. Istället blev det LB07 som kom till några tämligen ofarliga avslut utanför boxen, som samtliga ledde till inspark.

I halvtid pratade "di gule" om att spela mer på marken, ta tidiga avslut och att arbeta på ytorna bättre. Det stod också klart att Robin Olins fot inte höll för spel, men ledarstaben ville ändå att hans skulle "chansa" ett tag till eftersom fyra veckors spelledighet ändå väntande honom och laget.

Robin Olin höll endast några få minuter innan han tvingades ge upp matchen. Trots detta gick "gulingarna" ner till en trebackslinje i 3-4-3 i sin jakt på reducering.

Andra halvleken var en uppvisning i fint anfallsspel av IFK Malmö som vann avsluten med 17-1. Man hade bland annat fyra skottreturer i följd inne i straffområdet på vilt uppoffrande spelare i gästande lag.

Med dryga kvarten kvar kunde så Erik Cikaric äntligen trycka in reduceringen på Dardan Behramis framspelning, 1-2.

Därefter ökade "di gule" trycket ytterligare när man formerade om sig till 3-3-4 och med fyra anfallare på topp var det bara en tidsfråga innan den mycket rättvisa kvitteringen följde.

Christian Addo tryckte in bollen i mål och Samim Saadat svarade för förarbetet, 2-2, med mindre än åtta minuter kvar.

IFK Malmö försökte sedan avgöra när båda lagen fick avsluta matchen med tio utespelare. Hemmalaget alltjämt med fyra anfallare på topp.

Ett straffavgörande blev tyvärr det som fick avsluta en match som innehöll det mesta.

För IFK:s del var ledarstaben inte helt nöjda med löpningarna i boxen och att antalet tillslag var alldeles för höga. För övrigt gjorde "gulingarna" en mycket bra match mot ett år äldre motstånd som dessutom för dagen lånat in två spelare från sitt U19-lag.

I straffdramat satte båda lagen sina samtliga fem straffar; Safet Besic, Samim Saadat, Nermin Hadzic, Erik Cikaric och Stefan Vagic för IFK:s räkning.

Därefter följde sudden death-straffar. Shadi Romi satte sin och kvitterade till 6-6 i straffdramat (8-8 totalt).

IF Limhamn Bunkeflo 2007 satte sin sjunde straff (9-8 totalt) och Nigel Jackman slog en välplacerad straff invid stolproten, men LB07:s målvakt chansade och kunde via stolpen tippa ut bollen.

IFK Malmö utslaget trots överlägsen statistik på planen – bollinnehav, målchanser, hörnsparkar för att nämna några.

Nu väntar vila för laget i fyra veckor där spelarna har till uppgift att fullfölja ett individuellt träningsprogram. Under tiden letar ledarstaben nyförvärv – i synnerhet mittfältare.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-4-2): Ali Shibli – Nermin Hadzic, Robin Olin, Shadi Romi, Christian Addo – Samim Saadat, Safet Besic, Dardan Behrami (lk), Rimon Seyoum – Erik Cikaric, Stefan Vagic. Avbytare: Denis Durgutovic, Lukas Dahlström, Nigel Jackman, Sulejman Kendic.

Matchens lirare: Christian Addo & Samim Saadat.