IFK Malmö får kvala för att försöka hålla sig kvar i division 3. Detta efter att laget vunnit sin sista seriematch mot Svedala IF med 1-0 (1-0).

Stor gul matchhjälte blev Edis Djugumovic när han i den 41:a minuten kyligt satte bollen invid Svedalamålvakten Niklas Malmbergs högra stolpe.

– Jag är jävligt glad och vi behöver inte be om ursäkt för segern. Spelmässigt var vi det bästa laget sett över 90 minuter, sade Kenneth Folkesson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Framträdande spelare i IFK Malmö var målvakten Festim Bytyqi, samt Ahmedin Sudic och Andreas Åkerlund i backlinjen. Den sistnämnde var dock strået vassare än de övriga och utsågs till matchens lirare.

Kvalet avgörs i form av en fyralagsgrupp där alla möter alla och segraren spelar i division 3 2011. IFK Malmö börjar borta den 2 oktober och spelar sedan hemma både den 9 och 16 oktober.

Mer information kommer senare.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): 
Festim Bytyqi – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Omar Aouida, Andreas Åkerlund – Ghassan Talozi, Robinn Sander, Robert Kjellin, Edis Djugumovic – Serdar Semovski, Serkan Yalcin. Avbytare: Patrik Lahall (Serkan Yalcin 62), Mario Djordjevic (Robinn Sander 79), Walid Faour (Edis Djugumovic 79), Kevin Lay, Manar Jamal Ali, Daniel Sandberg (målvakt).

Svedala IF (4-3-1-2): Niklas Malmberg – Patrik Andersson, Conny Svensson, Axel Odell, Zebastian Jönsson – Dennis Mattsson, Patrik Karlsson, Billy Jensen (lk) – Robin Eriksson – Nichlas Schön, Luis da Silva. Avbytare: Teddi Nicolo (Zebastian Jönsson 71), Patrik Althin (Luis da Silva 74), Patrik Palmquist, Daniel Rank (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Andreas Åkerlund.

Svedala IF: Patrik Karlsson.