Ingen lyckad premiär för P99

En vinst och fem förluster blev facit när IFK Malmös nystartade P99, under ledning av Per Olsson, på lördagen deltog med två lag i Olympic Cup.

Gruppspel

Grupp C

IFK Malmö 1 – Eslövs BK 3-5
Mål: Ahmed Hassan 2, Abdoulie Sarr (IFK)
Varningar:
Olssons kommentar: En match som vi fick börja lite stressigt på grund av att tre spelare hade kommit försent. Vi fick möta ett tätt försvar och snabba kontringar, ända fram tills den tionde minuten. Då fick Eslöv en frispark precis utanför straffområdet och snyggt satte 4-3, då tappade grabbarna allt och de kunde även gå upp till 5-3.  

FC Rosengård – IFK Malmö 1 1-3
Mål:
Abdoulie Sarr 3 (IFK)
Varningar:
Olssons kommentar: Det här var en match mot ett liknande lag med killar som spelar på vilja. Mest vilja hade dock Abdoulie Sarr som visade vilken fantastisk inomhusspelare han kan vara när han vill, spelade försvar och anfall där han satte samtliga tre mål.

Husie IF – IFK Malmö 1 3-0
Mål:
Varningar:

Olssons kommentar: Vi saknade all vilja att passa i den här matchen och då blev det mycket riktigt en förlust. Husie är ett lag som vi aldrig har problem med utomhus, men här var de mer taggade och minst två storlekar större, medan vi spelade som ett gäng yra höns. 

Grupp E

IFK Malmö 2 – FBK Balkan 1-3
Mål:
Jemil Shadida Johansson (IFK)
Varningar:
Olssons kommentar: Vi öppnade mycket starkt och Jemil Shadida Johansson kunde sätta 1-0 efter ungefär tre minuters spel. Samtliga killar vet att Balkan är ett av Skånes bästa inomhuslag och därför var vi jätteglada. Efter målet hade vi dock inget eget spel längre och Kaled Sacad i målet räddade oss fyra-fem gånger när Balkan hade snurrat upp oss. Ledningen höll i sju minuter och med två spelare fria kunde inte Kaled göra mycket. 1-2 kom minuten senare efter ett liknande anfall och 1-3 var ett långskott från tio till tolv meter.

BK Näset Svart – IFK Malmö 2 3-0
Mål:

Varningar:
Olssons kommentar: Här blev det precis som väntat. Näset är ett lag som använder armbågar och sparkar mer än spelar boll, något som inte mina killar gillar och vi gav, mer eller mindre, bort matchen. Inte för att vi var sämre fotbollsmässigt utan för att de spelade fult. Nej, glöm detta till elvamannatiden!

Åkarps IF – IFK Malmö 2 2-1
Mål: Jemil Shadida Johansson (IFK)
Varningar:
Olssons kommentar: Det här laget stötte vi på under Heleneholms SK-tiden och den här matchen såg likadan ut. Det var bara en massa kämpartag och det borde vi ha lärt oss att man inte vinner några matcher med. Kaled Sacad gjorde återigen en bra match i målet och svarade för en del fina räddningar i en chansrik tillställning. Nu tackar vi för Olympic för en återigen väl genomförd turnering som vi dock hoppar över nästa år då utlandsspel i elvamannafotboll väntar.

Matcherna spelades 1×13 minuter.

IFK Malmö 1:
Nick Hansmar – Abdoulie Sarr (lk), Ahmed Hassan, Alen Durakovic, Amin Hassan, Mohamed Abdulkadir, Philip Didricksson, Said Abokor, Veton Kabashi.

IFK Malmö 2: Kaled Sacad – Jemil Shadida Johansson, Joel Stoltz Lanka, Maximiliano Ahumada, Olof Nilsson, Ragit Shaqiri, Tobias Schön (lk), Trajce Lamnjov, William Bell.