IFK Malmö bjöd på ett riktigt målkalas när Trelleborgs FF:s Tipselit besegrades med hela 5-1 (2-0) i lördagens träningsmatch.
– Fem bra fotbollsmål och en helt okej match, sade den tillförordnade tränaren Terje Persson.

Ett något mer ordinarie "di gule" än i tisdags, men med den avstängde lagkaptenen Patrik Larsson och Tobias Rosenlind på frånvarolistan, visade under långa stunder upp ett snabbt och effektivt anfallsspel.

Första målet satte Andreas Åkerlund på straff i den 28:e minuten och sedan rullade det på. Vedat Shala gjorde 2-0, 3-0 och 4-1 innan Åkerlund blev tvåmålsskytt genom att fastställa slutresultatet till 5-1 i den 88:e minuten.

– Det var bra. Vi hade stundtals ett lugnt och vårdat spel, och jag tycker att vi kontrollerade dem ganska väl. De hade inga chanser i fart och blev stillastående, konstaterade Terje Persson. 

Startelvan (4-2-3-1): Ali Al Kefagy – Mustafa Arezoo, Mario Djordjevic (lk), Kevin Lay, Lucas Horntvedt – Markus Silfverberg Folkesson, Dilan Ismail – Andreas Åkerlund, Ghassan Talozi, Andreas Omidfar Kiriazidis – Vedat Shala. Avbytare: Omar Aouida (Dilan Ismail 46), Quan Pham (Andreas Omidfar Kiriazidis 46), Burak Kaya (Andreas Åkerlund 78), Georgios Vairaktaridis (Ghassan Talozi 78), Sebastian Ottosson (Markus Silfverberg Folkesson 78), Christopher Grimberg, André Carlsson (målvakt).