IFK Malmös P99 vann helgens första träningsmatch mot BK Näset med uddamålet, 4-3 (1-2). 

Per Olsson, lagledare i IFK Malmös P99:

Den första halvleken inledde vi med en total dominans och en hög press där 99 procent av passningarna gick rätt. Detta passade inte alls Näsets spel och på grund av den höga pressen kunde vi göra det första målet redan efter tre minuter.

Vi fortsatte att mala på, men på grund av den hårda blåsten var det många skott som gick över eller utanför. Inte förrän efter en kvart kom deras första anfall. Avslutningen var vass, men Jemil Shadida Johansson räddade hur säkert som helst.

Efter den målchansen tappade vi lite skärpa och släppte enkelt in Näset i matchen, vilket resulterade i 1-1 på ett långskott och 2-1 på en fin nick efter en underbar hörna.  

Andra halvlek började som den första med enbart spel på Näsets planhalva och med en hög press. Detta resultaterade i ett 2-2-mål efter ett snyggt spel ända nerifrån egen målvakt, genom hela planen och en sista smörpassning från Maximiliano "Maxi" Ahumada till Ertan Hümmet som snyggt rullade bollen förbi Näsets målvakt.

Sju minuter senare var det dags igen. Ahmed Hassan, som även spelade fram till det första målet, fick bollen, dribblade förbi två motståndare och lade in den i mitten till Abdoulie Sarr som satte den stenhårt till vänster om målvakten. 

I den 37:e minuten kvitterade Näset på en misstänkt offsidepassning, men målet godkändes. 

Vi skulle ändå dra det längsta strået. I den 42:e minuten visade Trajce Lamnjov vem som hade varit bäst under hela matchen och skickade en Xavipassning till inhopparen Yasiin Maxamud som med öppet mål kunde fastställa slutresultatet till 4-3.

Ett tack till spelare och ledare i BK Näset för en fin dag i Höllviken och ett speciellt tack till den utmärkte domaren som svarade för en bra insats utan utbildning. 

Matchen spelades 2×25 minuter

Startelvan (3-5-2): Jemil Shadida Johansson – Tobias Schön (lk), Said Abdi, Olof Nilsson – Ahmed Hassan, William Bell, Trajce Lamnjov, Maximiliano Ahumada, Anthony Arnsberger – Ertan Hümmet, Hamza Maghsoud. Avbytare: Abdoulie Sarr, Amin Hassan, Mohamed Abdulkadir, Yasiin Maxamud.