IFK Malmös U-lag förlorade måndagens match i reservlagsserien division 1 Elit mot BK Olympic med 0-5 (0-1).

Neil Wilson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Den här gången valde vi att starta matchen med en 4-1-4-1-uppställning. En lite mer defensiv taktik, men det berodde på att vi inte riktigt visste var vi stod någonstans. 

Matchen startade med ett jämnt spel, vi höll Olympic tillbaka och hade också chansen att ta ledningen. Däremot gjorde vi återigen ett defensivt misstag och åkte på 0-1, vilket skulle bli vändpunkten på matchen. 

Efter en dryg kvart skadade sig André Carlsson och vi blev tvungna att sätta Walid Shams i mål eftersom vi inte hade någon reservmålvakt. Det skapade ett problem eftersom vi inte bara förlorade en utan två spelare.

Roy Nickling kom in istället för Walid Shams och vi försökte att behålla strukturen i vårt spel, men utan målvakt blev det till slut en övermäktig uppgift.

Sebastian Ottosson blev också skadad men var tillbaka i i spel efter tio minuter och den första halvleken slutade 0-1. Matchen som sådan blev 0-5.

Vi kämpade, men utan en målvakt var det svårt.Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek och vi var med i matchen fram till skadorna.  Mario Djordjevic missade sedan en straff vid ställningen 0-3. 

Det var synd att det skulle avgöra, men vi gjorde vårt bästa och jag övertygad om att vi har vad som krävs för att spelarna ska kunna prestera ett passningsspel som de stundtals gjorde bra.  Således kan det bara bli bättre.

Startelvan (4-1-4-1): André Carlsson – Mario Djordjevic, Kevin Lay, Jesper Jönsson, Lucas Horntvedt – Dilan Ismail (lk) – Walid Shams, Jwan Kogi, Quan Pham, Mahmoud Muhsen Sandouqa – Sebastian Ottosson, Avbytare: Anuar Mahdi, Anwar Munshid Yasin, Hussein Abdul Rahim, Milot Zeqiri, Roy Nickling.

Matchens lirare: Walid Shams.