Nordgaard klar för IFK Malmö

En efter en börjar bitarna att falla på plats för division 4-klubben IFK Malmö. Den 20-årige innermittfältaren Christoffer Nordgaard, MF Pelister, blev klar under måndagen, samtidigt som sex andra spelare definitivt bestämde sig för en fortsättning.

Nordgaard kommer rent formellt från FC Trelleborg, men var under hela 2011 utlånad till "di gules" seriekonkurrent MF Pelister.

– Han har en stor arbetskapacitet och ett bra skott. Helt enkelt en duktig spelare som IFK med största sannolikhet kommer att få stor nytta av under 2012, konstaterar tränaren Mladen Blagojevic.

De senaste månaderna har det varit många frågetecken kring defensivt skicklige Ahmedin "Medo" Sudics vara eller icke vara i den gula tröjan.

22-åringen har pratat om att lägga av helt med fotbollen, eller varva ner, och därför var måndagens besked glädjande.

– Trots sin ringa ålder har "Medo" varit med väldigt länge. Kommer han bara i form så kommer han att vara en viktig spelare oavsett position. Sedan är det alltid ett stort plus att ha en trotjänare i truppen såsom Medo är, menar Mladen Blagojevic.

Den årsfärske IFK-tränaren fick också klartecken från fem andra spelare som väljer att ta ytterligare en säsong i klubben.

Lucas Horntvedt: – En ung ytterback som är nyttig med en enorm inställning och arbetskapacitet.

Mario Djordjevic: – En stenhård back som inte ser mellan fingrarna i någon duell. Får han sina fötter och passningar att stämma så kan han bli en positiv överraskning 2012.

Patrik Larsson: – En mycket stabil försvarare som hoppas ska ta ytterligare steg och bli en riktigt bra back som ska leda laget framåt. Ung och en IFK:are i själen.

Quan Pham: – Ettrig och smart yttermittfältare som kommer att överraska många lag nästa säsong. Han har redan tagit ett steg i sin utveckling och jag är övertygad om att han kommer att ta ytterligare ett under 2012, och då blir han giftig.

Walid Shams: En oerhört spelskicklig och lyhörd mittfältare. Bara 20 år, men ändå oerhört mogen i sin personlighet och, som sagt, väldigt mottaglig för instruktioner, vilket är en riktigt bra egenskap.

Andreas Åkerlund (skrev vi om i förra veckan): – Snabb och målfarlig mittfältare som kommer att vara en av de bästa spelarna i division 4 om han kommer upp i sin högsta kapacitet.