IFK Malmös U-lag spelade oavgjort, 2-2 (0-1), i söndagens träningsmatch mot FC Rosengårds juniorlag. 

Kristian David, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det här var vår bästa prestation hittills. Vi kämpade bra och jobbade på matchen igenom mot det bästa motståndet så här långt på försäsongen i form av FC Rosengårds juniorlag. Jag tycker att det var starkt att få 2-2 och det bästa av allt är att vi var värda detta resultat.

Kevin Lay var duktig som mittback och Muhamadu Lamin Tamba svarade för ett inspirerande inhopp. Ali Al Kefagy var också grym i målet trots ett misstag som ledde till 0-1 efter en halvtimmes spel.

Sedan syntes det att Dejan Blagojevic och Andreas Åkerlund är ett steg före i utvecklingen och det var roligt att se deras vinnarskallar. Detta är något som vi i U-laget skall ta efter.

Målen var också snygga. Kvitteringen var ett väggspel mellan Andreas Åkerlund och Dejan Blagojevic, där Åkerlund revs ner med solklar straff som följd. Dejan satte sedan straffen högt upp i krysset mot sitt förra lag. 

På 2-1 var det Andreas Åkerlund som med en smörpassning hittade Muhamadu Lamin Tamba i djupet. Lamin Tamba var därefter kyligheten personifierad då han rundade målvakten och lade in bollen i öppet mål. 

Nu jobbar vi vidare och ser framåt.

Assist: 2-1 Andreas Åkerlund.

Startelvan (4-4-2):
 Ali Al Kefagy (lk) – Ivan Pesic, Mladen Blagojevic, Kevin Lay, Ehssan Shaba – Felipe Delvalles Baioni, Thaer Muhsen Sandouqa, Mustafa Al-Imam, Denis Durgutovic – Dejan Blagojevic, Andreas Åkerlund. Avbytare: Muhamadu Lamin Tamba (Ehssan Shaba 46).

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.