IFK Malmös F99 kunde ta en enkel seger då det blev 5-0 (3-0) i lördagens träningsmatch mot Backarnas FF.

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Redan från avspark etablerade vi ett tryck på motståndarens planhalva och vaskade fram chans efter chans, men det dröjde till den 14:e minuten innan Siri Bergström fick iväg ett hårt distansskott som gick i mål.

Vi hade svårt att hålla våra positioner. Oftast blev vi stillastående och när väl fick bollen var det utan något högre tempo. Vi fick inte heller ut passningarna på kanterna utan vi sökte svåra passningar inåt istället för att passa runt och ha tålamod. Tålamod tjejer, vi behöver inte anfalla hela tiden.

Det gjorde att motståndarna var nära oss och därför fick vi inte tillräckligt utrymme för att få igång vårt spel.

Vi fortsätter på den inslagna vägen med att bygga laget kring säkra passningar och rörligt spel. Där är vi definitivt på rätt väg och tjejer, grattis till segern.

Matchens lirare var återigen en försvarare, Cynthia Torres Ortiz, med sitt säkra defensiva spel och i andra halvlek även offensiva spel. 

En annan rolig sak var att Henrika Nyman var i väg på ett informationsmöte med sin nya skola, missade större delen av första halvlek och kom springande i raketfart för att kunna hoppa in i matchen.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Assist: 1-0 Rebecca Burri, 2-0 Nicole Torres Ortiz, 3-0 Cynthia Torres Ortiz, 4-0 Elin Persson, 5-0 Nicole Torres Ortiz. 

Startnian (2-4-2): Louise Birk Thode – Cynthia Torres Ortiz, Lisa Andersson – Wiktoria Motyka, Elin Persson, Nicole Torres Ortiz (lk), Siri Bergström – My Nilsson, Rebecca Burri. Avbytare: Henrika Nyman.

Matchens lirare: Cynthia Torres Ortiz.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.