IFK Malmös nystartade damlag förlorade söndagens träningsmatch mot division 4-klubben FC Rosengård med 0-7 (0-4). Ändå var det ett klart fall framåt jämfört med förra helgens premiärmatch. 

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare i IFK Malmö:
 
Dessvärre fick vi bara ihop nio spelare till den här matchen och en diskussion med FC Rosengårds ledare kunde vi komma överens om att spela niomannafotboll på en helt vanlig elvamannaplan med speltiden 2×35 minuter. 

Det tar tid att spela ihop ett lag, men i dag märktes det att vårt tempo var högre än matchen innan vi hittade varandra en aning bättre också.

Däremot störde ett par småskador och utan avbytare blev givetvis trycket hårdare på de som var kvar på planen. Med mer matchvana kommer det att bli mycket bättre när var och en blir drottning i sin egen zon.  Nu tar tappade vi det viktiga positionsspelet alldeles för ofta, men det blir bättre. 

Pauline Thynell var helt lysande i målet med ett flertal kvalificerade räddningar och mängder av vältajmade, och högljudda (matchens grej), utrusningar. 

Noterbart var att Camilla Bergström, som tidigare spelat en del år i IFK Malmö, gjorde sin första match på två år och var riktigt bra. Hon kommer att bli en stor tillgång för laget under den här säsongen. 

Malin Andréasson var lika bra som i förra matchen, Emelie Fennhagen stod för många härliga brytningar under matchen och Jannika Nilsson var nära att bryta sig loss på ett par kontringar i första halvlek, starkt gjort. I andra halvlek vikarierade hon förtjänstfullt i backlinjen.

Isabelle Hambe haltade ut under den första halvleken, men var kurant nog att slutföra matchen och var riktigt bra. Lina Kakar jobbade bra på sin vänsterkant och båda anfallarna, Hannah Nilsson och Laila Kakar, börjar alltmer att komma in med bra löpningar. 

Sammantaget ett klart fall framåt och bra jobb av tjejerna.

Matchen spelades 2×35 minuter.

Startnian (3-3-2): Pauline Thynell – Camilla Bergström, Malin Andréasson (lk), Emelie Fennhagen – Lina Kakar, Jannika Nilsson, Isabelle Hambe – Hannah Nilsson, Laila Kakar. Avbytare: –

Matchens lirare: Pauline Thynell. 

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:  Nej.