IFK Malmös damlag förlorade även sin andra match i division 5 Sydvästra, 1-4 (0-3), borta mot Skurups DFF.

Stig Bergström, tränare i IFK Malmö:

Vi startade den här matchen på ett mycket bättre sätt än tidigare matcher. Speciellt hölls våra positioner på ett godkänt sätt. Det börjar märkas att flera spelare börjar få ett bättre matchtempo, allt går lite snabbare än vad det har gjort tidigare.

Redan från avspark gick motståndarna till anfall, men den här gången kom de inte lika lätt till avslut och de fick ta skott, antingen hårt uppvaktade eller ur svåra lägen, som vår eminenta målvakt, Pauline Thynell, lätt plockade ner. 

Även om Skurup hade mycket boll var det inte ett ensidigt tryck mot oss. Oftast rensade vi eller, det som vi tränare vill, spelade oss ur situationen lugnt och metodiskt genom ett bra samarbete mellan spelarna.

Återigen var vår målvakt Pauline Thynell superb med helt makalösa räddningar och utrusningar. Backlinjen, anförd av Malin Andréasson, var som vanligt brytningssäker, följsam och placeringssäker.

Innermittfältaren Anna Gustafsson och Malin Tufvesson jobbade kopiöst matchen igenom på ett härligt och uppoffrande sätt. Yttermittfältarna arbetade på bra hela tiden och börjar alltmer att komma in i sina positioner. Samma sak däruppe med Jannika Nilsson i spetsen.

Det bör tilläggas att F99-spelarna, My Nilsson och Henrika Nyman, verkligen gjorde det bra under hela matchen. 

Matchens grej var definitivt Malin Andréassons frisparksmål. En riktig projektil som dök ner under ribban och med en storögd målvakt till vittne som bara kunde konstatera att hon var fullständigt chanslös på det stenhårda skottet från 25 til 30 meter. 

Startelvan (3-4-3):
Pauline Thynell – Emelie Fennhagen (lk), Malin Andréasson, Caroline Ekdahl – Nathalie Yrvenstam, Malin Tufvesson, Anna Gustafsson, Lina Kakar – Hannah Nilsson, Jannika Nilsson, Felicia Nilsson, Avbytare: My Nilsson (Hannah Nilsson 10), Henrika Nyman (Felicia Nilsson 15).

Matchens lirare: Pauline Thynell och Malin Andréasson.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.