Säker seger för IFK Malmö

IFK Malmö tog revansch direkt för förlusten i premiären då man vann lördagens bortamatch i division 4 Sydvästra mot Bunkeflo FF med klara 4-1 (2-1).

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Det här var en match som vi redan på förhand visste skulle bli tuff och det var precis vad den blev. Vi hade dock en matchplan som vi följde ganska noggrant och vann till slut säkert med 4-1.  
 
Den enda plumpen i protokollet var att vi gav bort en hel del fasta situationer onödigt och de utnyttjade detta till att kvittera i mitten av första halvlek.

Förutom dessa detaljer hade vi bra kontroll på deras fasta, framförallt så plockade Dejan Blagojevic bort många bollar som gick mot den första ytan.

Innan deras 1-1-mål hade vi rullat upp hela deras uppställda försvar till 1-0. Vi vände sida i backlinjen, Dejan Blagojevic satte fart och spelade till Mario Djordjevic som passade inåt till Christoffer Nordgaard.

Därefter gick den direkt framåt till Johan  Palmström som på en fin yta gjorde en bra vändning och satte Christoffer Nilsson i spel bakom backlinjen med en bra passning, En kylig Chris hittade Quan Pham som spurtat till sig öppet mål vid andra stolpen och lät bollen glida in. Snyggt och effektivt.

Efter deras 1-1-mål ökade vi farten i spelet och tog tag i det mer. Vi skapade en del fasta situationer och trots Bunkeflos överlägsenhet i luften gjorde vi det bra framåt. På en perfekt slagen hörna och efter en härlig löpning blev det sedan 2-1 för oss.

I upptakten av andra halvlek fick vi fart på våra forwards och djupledslöpningar. Tobias Rosenlind kunde, med sin andra assist för dagen, spela fram Johan Palmström som var säker och satte sitt andra mål på två matcher. Därmed kändes matchen avgjord.  

Därefter var vi riktigt smarta och stabila. Vi lyckades näta en gång till och det var en av dagens bästa spelare, Christoffer Nilsson, som fick göra 4-1. Tobias Rosenlind svarade för sin tredje assist, men det var årsdebuterande Lucas Horntvedt som krigade fram bollen.

Många spelare var bra, men allra bäst var kanske de två killarna som, om vi ska vara helt ärliga, mycket väl kunde ha hamnat på bänken om vi hade haft Ashley Fransson Mutimutema och Andreas Åkerlund tillgängliga, och i full form.

Det visar att gediget och hårt arbete lönar sig. Christoffer Nilsson och Quan Pham har tagit sig an uppgiften att göra IFK Malmö till ett respekterat lag igen. Det var dessa två som ledde manskapet med sin uppoffring och vilja precis som de gör på varje träning.

Tobias Rosenlind, Johan Palmström och Christoffer Nordgaard är redan nämnda, men många andra var som sagt bra och framförallt fokuserade. 

En spelare till stack ut lite extra och det var Ahmedin "Medo" Sudic som var en ledare i försvaret och är en kille att luta sig emot. Tillsammans med Aleksandar "Aco" Cvetkovski stod han för rutinen där bak. 

Nu har vi en DM-match att se fram emot på onsdag då ett duktigt IFK Trelleborg kommer på besök till Malmö Stadion.

Assist:
0-1 Christoffer Nilsson, 1-2 Tobias Rosenlind, 1-3 Tobias Rosenlind, 1-4 Tobias Rosenlind.

STARTELVORNA

Bunkeflo FF (4-4-2): Nicklas Hammer – Jonas Arvidsson, Dan Ingvarsson, Mattias Olsson (lk), Jesper Arvidsson – Kasper Sletting Andersen, Amir Zecevic, Fredrik Dahringer, Oscar Adlercreutz – Rasmus Håkansson, Ted Rosenberg. Avbytare: Anders Ekelund, Mikael Möller, Patrik Bahrmark, Patrik Eklund, Stefan Nilsson.

Matchdräkt: Gula tröjor/svarta byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/vita byxor/vita strumpor.

IFK Malmö (4-4-2): Aleksandar Cvetkovski – Mario Djordjevic, Dejan Blagojevic, Ahmedin Sudic, Patrik Larsson (lk) – Christoffer Nilsson, Christoffer Nordgaard, Tobias Rosenlind, Quan Pham – Johan Palmström, Armend Xhemajli. Avbytare: Lucas Horntvedt (Armend Xhemajli 78), Michael Popoola (Johan Palmström 87), Omar Rincon Buritica (Mario Djordjevic 87), Walid Shams,  Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:
 Ja

MATCHENS LIRARE

Bunkeflo FF: Ted Rosenberg.

IFK Malmö: Christoffer Nilsson.