Trenden från de sista träningsmatcherna håller i sig för IFK Malmös F99. Premiären i F13 Sydvästra grupp A borta mot Dalby GIF blev en stor besvikelse för "gulingarna" som föll med uddamålet, 1-2 (1-2).

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Vi startade med att tjonga bollen från backlinjen, vilket mittfältarna och anfallarna fortsatte med. När det var viktigt att få igång ett rörligt passningsspel var vi som fastgjutna på gräset, inga passningsalternativ alls utan lösningen blev att tjonga bollen på chans som motståndarna lätt plockade ner.

Problemet är att vi praktiserar sjumannafotboll och det fungerar inte på en sådan stor plan som niomanna är.

Det fanns dock en del ljusglimtar. De debuterande tvillingarna, Lewa och Lava Ali Abdulkarem, gjorde det bra och kämpade matchen igenom på ett bra sätt. Redan i den här matchen kunde man se att de har rätta löpvägar och vi får stor nytta av dem framöver.

Elin Perssons första halvlek var bra. Hon dominerade det centrala mittfältet totalt och vann närkamp efter närkamp. Efter paus föll Elin tillbaka, förmodligen till största delen på grund en förkylning som hon inte riktigt har hämtat sig ifrån.

Även Siri Bergström gjorde det bra. Det var lite av "gamla" Siri som blixtrade till med härliga
lopningar, varav matchens grej blev hennes soloräd från mittlinjen till motståndarnas straffområde där hon avlossade ett stenhårt skott upp i nättaket,1-2.

Lisa Andersson glimtade också till i andra halvlek med en hel del bra passningar.

Sammantaget kan laget inte få godkänt i den här matchen. Inte på grund av förlusten som sådan, utan för det torftiga och fantasilösa spelet där ingen riktigt tog tag i det.

Vi vet hur mycket fotboll ni kan tjejer och på söndag när vi möter IF Limhamn Bunkeflo 2007 ska ni visa det också.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startnian (3-3-2): Nicole Torres Ortiz (lk) – Lisa Andersson, Cynthia Torres Ortiz, Henrika Nyman – Siri Bergström, Elin Persson, Wiktoria Motyka – My Nilsson, Lava Ali Abdulkarem. Avbytare: Elvira Persson, Lewa Ali Abdulkarem.

Matchens lirare: Siri Bergström.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.
 
FOTNOT. I pausen bytte IFK Malmö målvakt från Nicole Torres Ortiz till My Nilsson. Nicole Torres Ortiz spelade sedan ute med nummer 8, medan My Nilsson fick iklädda sig målvaktströjan med nummer 1.