IFK Malmö förlorade torsdagens match i damfotbollens division 5 Sydvästra mot Svedala IF med 0-25 (0-8).

Stig Bergström, tränare i IFK Malmö:

Efter en drös av återbud i sista stund, och även spelare som inte var tillgängliga, var vi bara nio spelare och fick återigen låna in spelare från F99. Däremot hade vi ingen målvakt och fem minuter före avkast drog Jenny Malmström på sig tröjan. Det kallar jag att ta ansvar, en gigantisk eloge till dig Jenny. 

Självklart satte Svedala en hög press på oss från den första till sita sparken. Vi gick ofta bort oss och hade ett obefintligt understöd i försvarsarbetet. De fick i lugn och ro spela sig igenom vårt försvar och det blev alldeles för lätt att komma till avslut. 

F99-spelarna bör nämnas. De satte press på motståndarna, vann många närkamper och de visade att de har ett högre tempo som kunde matcha Svedalas. Speciellt ska Lisa Andersson framhållas bland dem. Hon gjorde en kanonmatch på sin högerbackposition efter att ha skiftat kant efter en knapp kvart. 

I paus bytte vi målvakt, dock inte för att Jenny Malmström hade vårt dålig på något sätt, och Laila Kakar ställde sig i målet. Efter halva den andra halvleken bytte vi igen och den här gången fick Hannah Nilsson ta sig an uppdraget. Och man såg direkt att hon har talang för målvaktssysslan.

För att sammanfatta det hela. Oavsett vilket lag som man möter, och vilken nivå det handlar om från allsvenskan ner till knattefotboll, måste man ha tid inför för en match för att komma väl förberett.

Jag som ledare måste veta i förväg vilka som är tillgängliga för spel och de som är det måste vara på plats på utsatt tid för samlingen.

Startelvan (4-4-2): Jenny Malmström – Elin Persson, Camilla Bergström, Emelie Fennhagen (lk), Lisa Andersson – Mia Roslund, Siri Bergström, Jannika Nilsson, Lina Kakar – Hannah Nilsson, Laila Kakar. Avbytare: Caroline Ekdahl (Laila Kakar 13). 

Specificerade målvaktsbyten
46:e minuten: Laila Kakar istället för Jenny Malmström.
64:e minuten: Hannah Nilsson istället för Laila Kakar.

Matchens lirare:
Lisa Andersson.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/gula byxor/vita strumpor.

Svedala IF
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/vita byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Orange tröja/vita byxor/blåa strumpor. 

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

FOTNOT. Jenny Malmström hade tröjnummer 6 som utespelare.