Det fortsätter att gå tungt för IFK Malmö på Malmö Stadion. 1-3 (0-1) mot nykomlingen Limhamns FF var årets fjärde förlust i division 4 Sydvästra – och alla har kommit hemma på Stadion.

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Det märks att vi har det tufft för tillfället. Spelmässigt ser det bra ut, men i de avgörande lägena i eget och i motståndarnas straffområde ser det ängsligt ut.

Både på 0-1 och 1-2 hade vi klara chanser att få ut bollen ur eget straffområde. Istället slarvade vi och gav Limhamn läget som de tog tillvara på.

Under den första halvtimmen var vi klart bättre. Vi tryckte ner Limhamn och de började tröttna, men sedan fick vi en olycklig skada på Ashley Fransson Mutimutema, vilket verkade sätta sig i våra huvuden och vill föll tillbaka, samtidigt som vi bjöd LFF på ett läge som de utnyttjade.

Tyvärr blev det en omdiskuterad situation då deras spelare otvivelaktigt tog bollen med handen, fick klar fördel tack vare det och gjorde mål. Det mest jobbiga är att handsregeln hur rörig som helst. Alla dömer efter eget bevåg så det går inte att diskutera med domaren heller.

Vi ryckte upp oss, spelade lite rakare mot slutet av halvleken och jobbade oss tillbaka in i matchen. 

Kvitteringen, som kom direkt efter pausvilan, var därmed rättvis och under den här perioden var vi bra. Vi skapade tre riktigt bra lägen till i deras straffområde där vi inte var effektiva nog. Dock fick vi inte in bollen, osäkerheten smög sig in och det kändes att matchen kunde sluta hur som helst. 

Limhamn krigade på hela vägen. De jobbade in 2-1 där vi hade tre lägen att få ut bollen, men gjorde inte det och 1-2-målet kändes som en stor kniv rätt i hjärtat.

Vi hade behövt ett 2-1-mål medan det flöt på. När vi missar tappar våra unga spelare fokuseringen och framförallt självförtroendet, vilket vi redan gör och även måste jobba vidare med det. 

1-3 kom också logiskt. Efter deras 1-2 sänkte vi oss helt även om vi hade bra tryck på slutet och skapade flera bra chanser till en reducering. 

Vi gratulerar Limhamn och har nu ett par dagar på oss att slicka såren och se framåt för det är det enda som vi kan göra. På fredag är det BK Höllviken och det tänker vi ska bli årets roligaste match. 

Assist:
1-1 Johan Palmström.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Aleksandar Cvetkovski – Mario Djordjevic, Dejan Blagojevic, Ahmedin Sudic (lk), Lucas Horntvedt –  Ashley Fransson Mutimutema, Christoffer Nordgaard, Tobias Rosenlind, Quan Pham – Christoffer Nilsson, Johan Palmström. Avbytare: Armend Xhemajli (Ashley Fransson Mutimutema 25), Patrik Larsson (Mario Djordjevic 65), Michael Popoola, Walid Shams, Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

Limhamns FF (X-X-X): Håkan Dik – Karl Evers, Vladimir Marica, Kristian Olsson (lk), Andreas Persson, Daniel Svensson, Christoffer Johansson, Johan Olsson, Maksym Romanko, Alexander Gustafsson Gustin, Fredrik Sörensson. Avbytare: Måns Adler, Daniel Olofsson, Sebastian Åkesson, Joakim Carlsson, Mikael Geidenstam (målvakt).

Matchdräkt:
 Svarta tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusblå tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:
Nej.

Speltid, första halvlek:  46.00
Speltid, andra halvlek:  46.00

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Quan Pham.

Limhamns FF:
Kristian Olsson.

FOTNOT. Kenth Lindvall, styrelseledamot i IFK Malmö, delade ut pris till matchens lirare för matchvärden Akeas räkning.