IFK Malmös P98 vann lördagens bortamatch i P14 Skåne Västra mot IK Wormo med 3-0 (0-0).

Mario Dinoni, tränare för IFK Malmös P98:

Killarna fann sina positioner i ett tidigt skede och vi var hela tiden rätt antal, det vill säga minst nio spelare, på rätt sida om planen när de anföll. När vi sedan fick bollen ställde vi om blixtsnabbt, gick upp och störde dem.

Under den första halvleken saknades dock den sista passningen för att det skulle bli en bra målchans. Vi höll helt enkelt i bollen för länge innan den väl spelades.

Strax före halvtid bytte vi in Iras Feras Alyaz och Ahmed El Jaouni. Det gav ett bättre tryck, vi började rulla runt och efter pausvilan kom vi ut som ett ännu piggare lag.

Vårt 1-0-mål tillkom efter ett samspel mellan Feras Alyaz och Ilir Tahiri som spelade fram till Abdiqani Abdi Sheik. Wormo ändrade system till 4-4-2 för att få mer press, men vi höll oss till vårt spel och de fick inte ut mycket av sitt spelövertag.

Istället stack vi upp i ett nytt anfall där Iras Feras Alyaz kunde utöka ledningen. Det tredje målet, av Ahmed El Jaouni, var likadant.

De kom igenom några gånger, men de stoppades upp av vårt duktiga mittförsvar, med Antonio Dinoni och Yosef Giyas, som var hundraprocentigt.  

Ett stort beröm till Ilir Tahiri, från Malmö FF, som var mycket bra i sin första match i den gula tröjan. Javid Hosseini verkar också ha hittat sin rätta position i laget. Det är en modern högerback som ständigt kan hota med sin fina teknik. 

Matchen spelades 2×30 minuter.

Assist: 0-1 Ilir Tahiri, 0-2 Abdiqani Abdi Sheikh, 0-3 Nooh Dib.

Startelvan (4-4-1-1): Omar El-Ali – Javid Hosseini, Antonio Dinoni, Yosef Giyas, Josef Hilal Attar – Abdiqani Abdi Sheikh, Wael Chemali (lk), Emanuel Behi Åkesson, Adam Daoud – Mahmoud Abou Hechme – Ilir Tahiri. Avbytare: Ahmed El Jaouni, Iras Feras Alyaz, Nooh Dib.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/svarta byxor/vita strumpor.

Matchens lirare: Abdiqani Abdi Sheikh.