IFK Malmös damlag förlorade söndagens match i U-serien division 2 Sydvästra mot Klågerups GoIF med 1-4 (0-2).

Stig Bergström, tränare i IFK Malmö:

Vi snackade före matchen om att vi skulle hålla ihop lagdelarna för att inte få för stora avstånd. Det lyckades vi ganska bra med, bortsett från i slutet av halvlekarna då vi gick bort oss när orken tröt och gav bort alldeles för stora ytor. Klågerup var inte sent att utnyttja detta med två mål. 

I första halvlek tog motståndarlaget kommandot, men ju längre halvleken led desto bättre spelade vi och klarade av att hålla jämna steg med dem.

När Jenny Malmström hade reducerat till 1-2 i den 54:e minuten blev vi lite övermodiga. Det resulterade i 1-3 fem minuter senare efter att vi hade gått upp för högt.

Sammanfattningsvis gjorde vi en bra match och betyget kan därför inte bli annat än MVG. Deras seger var välförtjänt, men spelet ute på planen var mycket jämnt även om vi inte skapade lika många målchanser. 

Assist: 0-1 Emilia Bylund, 1-3 Sandra Olsson

Startelvan (4-4-2): Angelica Landgren – Pia Lindström, Camilla Bergström, Susanne Carlsson, Caroline Ekdahl – Malin Tufvesson, Josefine Björkegren, Johanna Andersson, Jenny Malmström (lk) -. Meis Sarmad, Rebecca Burri. Avbytare: -.

Matchens lirare:
Jenny Malmström.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/gula byxor/röda strumpor.

Klågerups GoIF
Matchdräkt:
Röda tröjor/vita byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: -.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.