Snöplig förlust för IFK Malmö

IFK Malmö skapade en rad klara målchanser och ändå blev det noll poäng i division 4 Sydvästra efter 1-2 (0-1) borta mot BK Flagg.  
– En jättebesvikelse att vi inte fick en poäng, suckade tränare Dan Fransson.

Armend Xhemajlis andra friläge i matchen resulterade kyligt i 1-2 i den 78:e minuten. Därefter fick han också en gyllene chans att kvittera på straff i den 90:e minuten efter att en spelare i Flagg dragit honom i tröjan.

Xhemajli försökte sätta straffen långt nere till höger, men gjorde det för löst och inte bättre än att hemmamålvakten Johan Laursen kunde klistra den. 

– Skärpan framför mål var under all jävla svensk kritik som finns. Vi brände alldeles för mycket, konstaterade Dan Fransson.

– Vi hade fyra fria lägen och kunde bara göra ett enda mål. Det är inte bra.

Nedir Muratovic sköt över med öppet mål redan i matchupptakten och i slutet av den första halvleken avslutade Armend Xhemajl rakt i händerna på målvakten.

Flagg kunde istället gå fram till 2-0 efter två mål av Michael Eliasson. I den 23:e minuten kom 1-0 på ett hårt skott som IFK-målvakten Aleksandar Cvetkovski inte kunde hålla. En knapp halvtimme in på andra halvlek skickade Eliasson in tvåan med ett avslut rätt upp i krysset.

– Det var två situationer där vi gick bort oss helt och jag vet inte varför, sa Fransson.

Beqir Hoti, nyförvärvet från Eslövs BK, gjorde debut och var pigg på yttermittfältet där han fick starta efter att Jörgen Svensson hade blivit sjuk. Quan Pham, som skulle ha börjat på mittfältet, spelade vänsterback, medan Markus Folkesson tog ett kliv in på Svenssons position.

Eftersom Oxie IF samtidigt besegrade Limhamns FF har IFK Malmö återigen bara fyra poäng ner till en plats under återkvalsstrecket. 

Assist:
1-0 Rashid Resk, 2-0 Jade Grannum, 2-1 Andreas Åkerlund

STARTELVORNA

BK Flagg (4-4-1-1): Johan Laursen – Fredrik Johannesson, Tobias Nilsson, Lucas Warrer Nilsson (lk), Alexander Berggren – Karl-Johan Löfgren, Patrik Torres San José, Rashid Resk, Michael Eliasson – Jesper Löfgren – Kenneth Neergaard. Avbytare: Dilot Mukula-Kasanganaie, Jade Grannum, Mirjet Sfishta, Rostam Borhanzai, Dragan Saric (målvakt).

Matchdräkt: Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Vit tröja/svarta byxor/vita strumpor

IFK Malmö (4-4-2): Aleksandar Cvetkovski – Walid Shams, Ahmedin Sudic (lk), Markus Folkesson, Quan Pham – Tobias Rosenlind, Nedir Muratovic, Christoffer Nordgaard, Beqir Hoti – Armend Xhemajli,Johan Palmström. Avbytare: Andreas Åkerlund (Johan Palmström 46), Omar Rincon Buritica (Quan Pham 65), Roy Nickling (Tobias Rosenlind 78), Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.


IFK Malmö gjorde avspark:
Ja.

Speltid, första halvlek: 45.20.
Speltid, andra halvlek: 45.54.

MATCHENS LIRARE

BK Flagg: Michael Eliasson.

IFK Malmö: Beqir Hoti.