IFK Malmös P98-2, eller lag gul, är klart för kvartsfinal i Skånecupen efter att ha vunnit samtliga matcher i onsdagens gruppspel.

I kvartsfinalen, som spelas fredagen den 4 januari, väntar BK Olympic Vit. Matchstart: 15.30 i Baltiska Hallen.

Patrik Larsson, tränare för IFK Malmös P98:

Vi blev lottade i en mycket svår grupp med Arlövs BI; Eriksfälts FF och GIF Nike.

I vår första match ställdes vi mot Arlöv, som jag anade skulle vara ett riktigt klurigt motstånd, och jag hade rätt. Vi skapade chans på chans på chans, där vi som närmast träffade stolpen. Istället kunde Arlöv mycket snöpligt ta ledningen med 1-0.

En ledning som dock inte varade länge då vi kvitterade omgående och snabbt därefter lyckades vända till 2-1. Anledningen till att vi vände på steken, förutom vårt fantastiska spel med bollen vårt solida försvarsspel var vår inställning och fokusering. 

I den andra matchen mötte vi ett ännu bättre lag i form av Eriksfält. Även här hamnade vi i underläge, men vände på resultatet till 2-1 innan Eriksfält tilldelades en feldömd frispark precis utanför vårt straffområde som resulterade i 2-2.

Men genom ett enormt försvarsarbete och en insats där alla kämpade för varandra tog vi ledningen igen med 3-2, ett resultat som stod sig matchtiden ut.

Till sist ställdes vi mot gruppfavoriten GIF Nikes förstalag där det räckte med oavgjort för att vi skulle avancera till kvartsfinal. Men jag älskar bara att vinna matcher, inte att spela oavgjort, därför försökte jag att förmedla det vidare till grabbarna och som det smittade av sig på dem.

De gick in och fullständigt körde över favoriten Nike med 4-1 där Lommaklubbens reduceringsmål kom alldeles i slutet av matchen.

Återigen var det vårt enormt fina anfallsspel, och vårt stenhårda försvarsspel, som tillsammans med vår fantastiska inställning gjorde att vi kunde vinna med så klara siffror.

Omar El-Ali var rena muren i målet, oerhört lugn och skicklig med bollen vid sina fötter. Backparen, Antonio Dinoni och Amar Burmic respektive Hajdar Wali och Adam Daoud, var som plåster på motståndarna gruppspelet igenom och de deltog även med bravur i offensiven.

Våra anfallare, Iras Feras Alyaz, Ilir Tahiri och Shqiprim Vlahija, gjorde ett fantastiskt jobb uppe på topp där de ständigt gjorde motståndarna osäkra och oroliga, både med och utan boll. Samtidigt var de mästerliga på att täcka, vilket underlättade för att starta ordentliga och effektiva anfall.

Förutom alla individuella topprestationer i detta gruppspel, är det spelarnas glöd i ögonen och inställning, som jag tar med mig.

Men, nu har vi det roligaste kvar nämligen slutspelet, så det gäller att grabbarna presterar ytterligare ett snäppte bättre där om vi ska nå ännu mer framgång.

Gruppspel

Grupp 6

Arlövs BI – IFK Malmö 2 1-2
Mål:
1-0 Spelare okänd, 1-1 (8) Shqiprim Vlahija, 2-1 (10) Amar Burmic.
Varningar:
Startfemman (2-2): 1. Omar El-Ali – 12. Hajdar Wali, 11. Adam Daoud – 7. Ilir Tahiri 3. Shqiprim Vlahija. Avbytare: 9. Amar Burmic, 5. Antonio Dinoni (lk), 14. Iras Feras Alyaz.

IFK Malmö 2 – Eriksfälts FF 3-2
Mål: 0-1 Spelare okänd, 1-1 (5) Shqiprim Vlahija, 2-1 Ilir Tahiri, 2-2 Spelare okänd, 3-2 Ilir Tahiri.
Varningar:
Startfemman (2-2): 1. Omar El-Ali – 12. Hajdar Wali, 11. Adam Daoud – 7. Ilir Tahiri 3. Shqiprim Vlahija. Avbytare: 9. Amar Burmic, 5. Antonio Dinoni (lk), 14. Iras Feras Alyaz.

IFK Malmö 2 – GIF Nike 1 4-1
Mål: 1-0 (3) Shqiprim Vlahija, 2-0 Ilir Tahiri, 3-0 Shqiprim Vlahija, 4-0 Hajdar Wali, 4-1 Spelare okänd.
Varningar:
Startfemman (2-2): 1. Omar El-Ali – 9. Amar Burmic, 5. Antonio Dinoni (lk) – 7. Ilir Tahiri, 3. Shqiprim Vlahija. Avbytare: 11. Adam Daoud, 12. Hajdar Wali, 14. Iras Feras Alyaz.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

Matcherna spelades 1×14 minuter.