IFK Malmö hårdsatsar för att avancera i seriesystemet. Det första tecknet är värvandet av mittfältarna Alexander Nuñez Coña och Alvaro Olguin Maldonado från division 1-klubben Lunds BK.  
– Jag hoppas att det räcker för att vinna fyran, säger ordförande Sten Thynell.

Den gule ordföranden gör inget för att dölja sin förtjusning över att ha lyckats knyta 30-årige Olguin Maldonado, och ett år äldre Nuñez Coña, till föreningen.

Båda har under 2012 varit tongivande i LBK:s lag som kvalade till Superettan.  31 oktober gick deras kontrakt ut och nu förstärker de ”di gule”.  

– Det är det största som hänt under mina snart två år på posten. Jag kan inte komma på något som har varit häftigare, konstaterar Sten Thynell belåtet.

– Nu gör vi en stor sportslig satsning för att tillfredsställa sponsorerna och supportrarna. Därför hoppas vi att denna spetskompetens ska vara tillräcklig för att vinna division 4.

Alexander Nuñez Coña, som gjorde en säsong i IFK Malmö redan 2006, och Alvaro Olguin Maldonado har mängder av division 1-rutin.   De kommer närmast från två år i Lunds BK men har tidigare spelat tillsammans i Malmö Anadolu BI/FC Rosengård.

2009 representerade Nuñez Coña IF Limhamn Bunkeflo 2007. Därefter följde en sju månader lång gemensam utflykt med proffsspel för Zeyar Shwe Myay FC i Burmas högsta liga.

– Vi får två kompletta division 1-spelare av hög klass och de kommer att tillföra jättemycket, säger IFK-tränaren Dan Fransson.

– Nuñez och Olguin har precis den kompetensen som vi behöver för att bli ett topplag 2013.

På vilket sätt då?

– Båda går in med en stor erfarenhet och det gör att vi kan höja de andra, unga spelarna ännu mer, förklarar Fransson.

– Hur de sedan ska utnyttjas är en annan fråga. Vi får hitta en organisation först och därefter sätta dispositionen. Det är långt till premiären så vi har tid att laborera med uppställningen.

Förstärkningarna under de två senaste månaderna gör att IFK Malmö kan förfoga över ett mittfält med många olika alternativ.

– Vi har fått en bred trupp där vi nästan har två man som konkurrerar om varje plats på mittfältet.

Ordförande Sten Thynell understryker dessutom att det ännu är långtifrån färdigvärvat. Inom bara några dagar väntas nästa nyförvärv bli klart.

– Det är ytterligare en spelare av klass – och mer är på gång. 2013 ska bli IFK:s år.

Hur finansierar ni allt detta?

– Externt. Vi gör det med hjälp av privata sponsorer, annars hade det inte varit möjligt. 

Tränare Dan Fransson:
– Jätteroligt att klubben har ambitioner och med alla de andra får vi en stark trupp. Jag jobbar som bäst när jag har press på mig.