Två ex-allsvenska spelare är de sista nyförvärven i IFK Malmös jakt på serieseger i division 4. Johan Nilsson Guiomar ansluter från Trelleborgs FF och den gamle "gulingen" Johan Åkesson lämnar moderklubben Skillinge IF i femman.

Den senaste säsongen var den 27-årige försvararen Johan Nilsson Guiomar ordinarie i Superettan med degraderade TFF, men väljer nu att varva ner i fyran.

– Jag har haft två tunga år i Trelleborg och dessutom har jag åkt tillräckligt med buss till bortamatcher genom åren. Därför känns IFK Malmö som ett bra val, säger Nilsson Guiomar som precis har börjat ett nytt jobb inom Kriminalvården.

– Sedan känner jag också några av spelarna som har gått dit, däribland Alexander Nunez, Alexander Malmström och Jonas Pantelidis. 

Johan Nilsson Guiomar är fostrad i Eriksfälts FF och har därefter representerat Malmö FF (samtidigt som Malmström), Kongsvinger och Mjällby AIF.

2010 och 2011 spelade han allsvensk fotboll i Trelleborgs FF. 

– Faktum är att det här blir första gången som jag tillhört ett lag under Superettan. Det gör att jag ska kunna bidra med rutinen som jag har skaffat mig under åren som elitspelare.

Dan Fransson, tränare i IFK Malmö:
– Det är en backlinjespelare av hög klass och givetvis kommer han att användas där.

Johan Åkesson, som också har spelat allsvenskt med TFF, var i ”di gule” 1999 till 2004, däribland under de tre åren i Superettan.

Så sent som förra våren tillhörde Åkesson Lunds BK i division 1, men under hösten har han hjälpt moderklubben Skillinge IF i femman.

– Jag får se var jag placerar honom. Han kan i princip spela var som helst, konstaterar Dan Fransson som ser fram emot att på allvar kunna börja forma ett lag.

– Nu ska vi börja bygga på det som ska ge ett bra besked när hösten är över. 

Ordförande Sten Thynell är mycket nöjd och belåten med att även ha kunnat ro de här övergångarna i hamn.

– Vi har kompletterat med två försvarare av klass, nu känns laget komplett och därför är det slutvärvat, betonar Thynell som fyllde 61 år på onsdagen.

– Det här gör att vi vågar hoppas på en toppsäsong.