IFK Malmös F99 spelade oavgjort, 1-1 (1-1), i lördagens premiärmatch mot Eriksfälts FF/Backarnas FF i F14 Sydvästra grupp B.

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Matchen inleddes i ett högt tempo där båda lagen spelade bra. Det var en tuff och fysisk tillställning där ingen av våra spelare vek ner sig. Samtliga kämpade för varenda boll och vågade spela runt. Med lite fler passningar till varandra när vi var vid straffområdet hade vi nog gjort något mål till. Tänk på detta till kommande matcher. 

Överlag hade vi annars en trygg och säker backlinje som Eriksfälts FF/Backarnas FF fick svårt att ta sig igenom. Mittfältet var kreativt, kämpade och skapade lägen för att kunna göra mål, medan anfallarna sprang mycket. Sist, men inte minst, agerade Lana Aziz med pondus i målet, lugn, välplacerad och med många räddningar på kontot. 

Bäst av alla var dock Filippa Travesset som hade en riktigt bra första halvlek. Travesset tog många gånger löpningar mot Eriksfälts FF/Backarnas FF:s mål, fick flera motståndare på sig så fort hon rörde bollen och gjorde även mål. Härligt Filippa.

Startnian (3-3-2): Lana Aziz – Henrika Nyman, Cynthia Torres Ortiz, Lava Ali Abdulkarem – Emilia Björklund, Zahra Hosseini, Filippa Travesset – Nicole Torres Ortiz (lk), Wiktoria Motyka.  Avbytare: Inas Chahboun, Lewa Ali Abdulkarem, Meis Sarmad, Saffa Ahmed Butt

Matchens lirare:
Filippa Travesset.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Eriksfälts FF/Backarnas FF
Matchdräkt:
 Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

Speltid, första halvlek: 30.00.
Speltid, andra halvlek: 31.00.