Så kom då den första segern för IFK Malmös P97. Med siffrorna 5-4 (2-1) fick Bjärreds  IF 2 se sig besegrat. Segern var välförtjänt och gav hopp om mer framgång när  seriespelet drar igång om en vecka.

Ibland kan positionsspelet i försvararbetet se tveksamt ut, ibland fungerar inte passningar och förflyttningar utan boll, men när väl tempot dras upp i anfallsspelet är laget svårt att försvara sig emot.

Mot Bjärred fanns, speciellt i andra halvlek, en anfallslusta som inkluderade hela mittfältet och då och då även högerbacken, Oliver Wernicki, som förtjänstfullt hittade luckor längs sin kant.

Innermittfältet med Farid Razwan och debuterande Ali Hadrous var mycket sevärt och nyckeln bakom segern. I hård konkurrens får Ali Hadrous utses som den för dagen bäste i IFK. Ali kombinerade grovjobb med konstruktivt spel vilket förstås är en härlig kombination. Även Farid med sitt slit, lugn, ledaregenskaper och, faktiskt, några dribblingsnummer i den högre skolan ska ha beröm.

Beröm ska också Mihaly Szeregnyi, som gjorde ett snyggt mål med ett direktskott efter hörna, debuterande Rinor Zylfijaj samt en hårt arbetande Mohammed Ghaleb ha. 

Till sist måste förstås nämnas Hamza El Mohamad. Med tre mål på sina 40 spelade minuter får man konstatera att han kom in i ett målstim som man hoppas kan hålla i sig. 

Nu ser vi fram mot nya framgångar vid seriepremiären kommande helg.

Assist: 1-0 Farid Razwan, 2-0 Mohammed Ghaleb (hörna), 3-2 Farid Razwan, 4-2 Fouad Chbib.

Startelvan (4-4-2): Peter Nielsen – Oliver Wernicki, Ernad Mavric, Khader Sacad Cali, Sami Alkhafaji – Mihaly Szeregnyi, Ali Hadrous, Farid Razwan (lk), Mohammed Ghaleb – Rinor Zylfijaj, Elmin Sefoski. Avbytare: Filip Alisic (Mohammed Ghaleb 28), Omar Al Asfar (Oliver Wernicki 32), Mohammed Al-Subaihawi (målvakt, Peter Nielsen 41). Hamza El Mohamad (Omar Al Asfar 41), Fouad Chbib (Mihaily Szeregnyi 41).

Matchens lirare: Ali Hadrous

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/vita strumpor (Peter Nielsen), Grå tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Mohammed Al-Subaihawi).  

Bjärreds IF 2
Matchdräkt:
Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 40.00.

FOTNOT: Hamza El Mohamads 5-3-mål kom på straff.