IFK Malmös P97 vann söndagens premiärmatch i P16 Sydvästra grupp B mot FC Trelleborg Vit med 2-0.

Khalid Khiaté, nöjd tränare för IFK:s P97, kunde efter fullpoängaren i seriepremiären mot FC Trelleborg konstatera att det var en bra match och att den i stort sett var i IFK:s händer. Visserligen började IFK något trögt, man sökte till exempel inte upp lediga ytor men allt eftersom det blev bättre kontrollerades matchen på ett övertygande vis.

I det defensiva arbetet vill Khalid berömma Sami Alkhafaji samt Omar Al Asfar, vad det gäller offensiven ska beröm ges till Fouad Chbib och Hamza El Mohamad. Den sistnämnde har nu med ett mål i dag gjort hela fyra mål på de två senaste matcherna.

Till sist ska noteras att Mohammed Ghaleb var bäste spelare i IFK med ett mycket bra mittfältsspel.

Assist: 0-1 Fouad Chbib, 0-2 Filip Alisic (hörna).

Startelvan (4-4-2): Peter Nielsen – Oliver Wernicki, Ernad Mavric, Kader Sacad Cali, Sami Alkhafaji – Moses Njie, Mohammed Ghaleb, Filip Alisic, Elmin Sefoski – Fouad Chbib (lk), Hamza El Mohamad. Avbytare:Kafi Ismael (Moses Njie 20), Gabriel Ernst (Elmin Sefoski 41), Omar Al Asfar (Kader Sacad Cali 50). 

Matchens lirare: Mohammed Ghaleb.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen).

FC Trelleborg
Matchdräkt:
Mörkblåa tröjor/mörkblåa byxor/mörkblåa strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 40.00.