IFK Malmös damlag förlorade söndagens premiärmatch i division 4 Sydvästra mot Korpföreningen Malmö Fotboll med 1-2 (1-2).

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

En tuff premiär mot ett lag som vi slog med 5-3 i en träningsmatch och kanske blev det vårt fall. Fastän att tjejerna var förvarnade om att de är bra, och har fått några nya spelare sedan senast, så kom vi aldrig riktigt upp i den klass som vi har haft på slutet. 

Vi mötte en motståndare som krympte våra ytor och stressade oss, vilket vi inte var beredda på. Korpföreningen Malmö hade effektivitet i sitt omställningsspel och gjorde två mål som följd av att vi slarvigt tappade boll och de sedan kunde kontra.

I andra halvlek spelade vi bättre och ägde mycket boll utan att kunna skapa de där riktigt farliga målchanserna. Det lär bli två tuffa matcher till mot denna motståndaren.

Assist:

Startelvan, första halvlek (4-4-2): Camilla Rahmberg – Camilla Bergström (lk, 40-59), Ida Lagerqvist, Hanna Knutsson, Jannika Nilsson – Caroline Lund, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Frida Emanuelsson (lk, 0-40, 59-90) – Maja Skans, Louise Andersson. Avbytare: Farah Sobhie (Maja Skans 19), Jenny Malmström (Caroline Lund 35), Nicole Malmqvist (Frida Emanuelsson 40). Angelica Landgren (målvakt).

Startelvan, andra halvlek (4-4-2): Camilla Rahmberg – Camilla Bergström, Ida Lagerqvist, Hanna Knutsson, Jannika Nilsson – Nicole Malmqvist, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Jenny Malmström – Louise Andersson, Farah Sobhie. Avbytare: Caroline Lund, Frida Emanuelsson, Maja Skans, Angelica Landgren (målvakt).

Matchens lirare:
Ida Lagerqvist.

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor.  

Korpföreningen Malmö Fotboll
Matchdräkt:
Blåa tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.04.
Speltid, andra halvlek: 45.30.