IFK Malmös P97 gör framsteg. I den andra omgången av P16 Sydvästra B besegrades Lunds SK med 4-2 (2-0) efter att bara för en knapp månad sedan ha förlorat träningsmötet klart, 0-4. "Di gule" har nu två vinster och är med det ett av tre lag med full pott.

Den första halvleken mot Lunds SK bjöd inte inte på något skönspel, men halvtidsresultatet 2-0 var ändå rättvist då IFK:arna skapade något fler vassa chanser än motståndarna.

Anfallsparet, Rinor Zylfijaj och Fouad Chbib, visade många gånger prov på fin teknik och spelförståelse. Båda har en förmåga att med hög fart ha bollen under kontroll, vilket ställer till stora problem för mötande lags försvarare.

På mittfältet agerade kapten Farid Razwan med sedvanligt lugn och han fick kröna sin fina insats med ett mycket snyggt frisparksmål:

Laget stördes i andra halvlek av en hel del skador med därav nödvändiga byten som störde rytmen. Ledningen var dock aldrig direkt hotad och tillförsikten är stor inför fredagens bortamatch mot Lunds FF som ligger tvåa. med samma poäng som IFK. 

Assist: 1-0 Fouad Chbib, 2-0 Rinor Zylfijaj, 3-0 Rinor Zylfijaj

Startelvan (4-4-2): Peter Nielsen – Oliver Wernicki, Benjamin Stangenfjord, Kader Saead Cali, Houssein Abo Nowfal – Elmin Sefoski, Filip Alisic, Farid Razwan (lk), Mihaly Szeregnyi – Fouad Chbib, Rinor Zylfijaj. Avbytare: Gabriel Ernst (Fouad Chbib 20), Omar Al Asfar (Benjamin Stangenfjord 30), Kafi Ismael (Houssein Abo Nowfal 36), Mohammed Al-Subaihawi (målvakt, Peter Nielsen 41).

Matchens lirare:

Matchdräkt: Gula tröjor/gula  byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen), Turkos tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Mohammed Al-Subaihawi).  

Lunds SK
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/vita byxor/blåa strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 40.00.

FOTNOT: Farid Razwans 4-1-mål kom på frispark.