IFK Malmös P97 förlorade fredagens match i P16 Sydvästra grupp B mot Lunds FF med uddamålet, 3-4 (3-0). Detta efter att LFF avgjort i den första stopptidsminuten.

Åskådare på Smörlyckans IP i Lund fick vara med om en match med två halvlekar som verkligen var olika.
 
I den första var IFK:s P97 det bästa laget och kunde tämligen välförtjänt gå till halvtidsvila med en tremålsledning.

Efter pausen dominerade Lunds FF totalt, malde på med tyngd och finess och kröp allt närmare i målprotokollet. IFK tog ledningen redan i den fjärde minutren och höll sedan denna fram till 78:e minuten, men på de återstående två minuterna plus två minuters stopptidd lyckades segern glida laget ur händerna och LFF stod som segrare med 4-3. 

Under den första halvleken bjöd IFK:arna på ett vägvinnande spel med mycket rörelse och spelkombinationer. LFF hade visserligen en del chanser där skotten smet strax utanför Peter Nielsens stolpar, men även IFK hade bra chanser förutom de tre som mål som tillverkades.
 
Ali Hadrous började matchen lovande med flera bra attacker, Farid Razwan styrde och ställde på mittfältet och Rinor Zylfijaj visade med sin snabbhet och konstruktivitet hur farlig han är. 

Från andra halvlek finns egentligen inget positivt att ta med sig förutom en straffräddning av Peter Nielsen. Det enda man kan hoppas är att lärdom kan dras ifrån det snöpliga resultatet och att spelarna lovar varandra att något liknande aldrig mer ska kunna hända.

Assist: 0-1 Benjamin Stangenfjord (passning), 0-2 Farid Razwan (passning).

Startelvan (4-4-2): Peter Nielsen – Oliver Wernicki, Benjamin Stangenfjord, Kader Saead Cali, Houssein Abo Nowfal – Elmin Sefoski, Ali Hadrous, Farid Razwan (lk), Mohammed Ghaleb – Hamza El Mohamad, Rinor Zylfijaj. Avbytare: Sami Al-Khafaji (Houssein Abo Nowfal 13), Mihaly Szeregnyi (Elmin Sefoski 24) Kafi Ismael (Rinor Zylfijaj 26), Moses Njie (Mihaly Szeregnyi 74).

Matchens lirare: Farid Razwan.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen).  

Lunds FF
Matchdräkt:
 Gröna tröjor/vita byxor/gröna strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:  Nej.

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 42.00.

FOTNOT: Hamza El Mohamads 3-0-mål tillkom efter det att Kafi Ismael först skjutit i ribban.