Serieledande IFK Malmös P98 öser på i P15 Skåne grupp C. 5-2 (2-2) borta mot Eriksfälts FF var den fjärde segern av fyra möjliga.

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

I dag ställdes vi mot ett riktigt bra lag som hade vunnit sina båda matcher. Före avspark vi om deras styrkor och svagheter, därmed hade vi planen klar. 

När matchen startade tog det inte lång tid innan vi hamnade i underläge på en frispark som nickades in i mål. Vi replikerade snabbt gjorde 1-1 i minuten därefter och fem minuter senare hade vi en hörna som efter en nicktouch kunde förlängas in i mål. Vilken början på tillställningen.

Eriksfält fortsatte att skicka längre bollar där deras två duktiga anfallare löpte mycket, medan vi försökte rulla lite boll, men hade svårt på det vanliga gräset i jämförelse med konstgräset. En sådan långboll hittade till en av deras anfallare som kunde utjämna, 2-2, innan halvleken blåstes av.

Under pausen snackade vi som vanligt om vikten av att ta det lugnt och inte stressa upp sig. Vi har för vana att vilja lite väl mycket och snabbt istället för att arbeta tålmodigt. 

När halvleken startade så såg man ett visst lugn i vårt spel. Vi stressade inte, försökte rulla mer boll och kom fram på kanterna. En sådan boll skulle ge oss ledningen där ett skott från kanten blockerades, men vi slog in returen.

Efter det kändes det som att laget höjde sig ett par snäpp och började skapa chanser. Samtidigt är så var vi väl medvetna om Eriksfält och de farliga långa bollarna.

Vi såg dock till att utnyttja våra chanser två gånger till och gick fram till 5-2. Sedan stängde vi matchen och kunde vinna med 5-2 i en tuff och bra match inför förhållandevis mycket folk. Även en stor eloge till Eriksfält som också är ett riktigt bra lag och därför var det starkt att vinna.

Däremot måste vi fortsätta att jobba hårt på träningarna och lär oss en hel del nytt för att vi ska kunna utvecklas vidare. 

Matchen spelades 2×40 minuter. 

Assist:
1-1 Amar Burmic, 1-2 Shqiprim Vlahija, 2-3 Hajdar Wali, 2-4 Wael Chemali, 2-5 Ahmed El Jaouni.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Antonio Dinoni (lk), Shqiprim Vlahija, Amar Burmic – Ilir Tahiri,  Iras Feras Alyaz, Wael Chemali,  Adam Daoud –  Mahmoud Abou Hechme, John Ebere Ekeh, Avbytare: Kevin Hoxhaj (Antonio Dinoni 10), Philip Schäfer (Adam Daoud 27), Emanuel Behi Åkesson (Philip Schäfer 35), Ahmed El Jaouni (Iras Feras Alyaz 56), Muhammad El-Qasem (Ilir Tahiri 72).

Matchens lirare:
  John Ebere Ekeh.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor. 

Eriksfälts FF
Matchdräkt:
 Röda tröjor/röda byxor/röda strumpor.