IFK Malmös P97 tog på fredagen sin femte vinst på sex matcher i P16 Sydvästra grupp B. Segersiffrorna skrevs till 2-0 (0-0) och båda målen tillkom i andra halvlek genom Hamza El Mohamad. 

Spelet som sådan var från IFK:s sida inte mycket att skryta med. Framförallt i första halvlek dominerade Torna Hällestad. Visserligen hade IFK några bra anfall under de tio inledande minuterna och något som liknande ett passningsspel, men därefter var det bortalaget som höll i taktpinnen.

Torna Hällestads oförmåga att göra mål var dock påtaglig. Förutom en missad straff brände de solklara målchanser och att de har problem med målfabrikationen, hittills i serien endast fyra mål, var uppenbart.

Spelmässigt bjöd bortalaget dock på mycket bra fotboll, medan IFK:arna inte förmådde vare sig krympa ytor när motståndarna hade bollen eller vara rörliga för att ge spelaternativt eget bollinnehavet.

Det gjorde att det blev enstaka solonummer som inte resulterade i mycket eller passningar som var omöjlig att göra något vettigt av för den spelaren som tog emot bollen.

Matchens lirare måste vara Farid Razwan. Farid inledde på egen begäran på avbytarbänken då han dras med en lättare skada, men några minuter innan halvtid kom han in och visade efter pausvilan sin betydelse för laget. Hans förmåga att erövra bollen är mycket betydelsefull, liksom hans förmåga att hitta medspelarna med bra passningar som löser upp svåra situationer. 

Mohammed Ghaleb hade, liksom i de två senaste matcherna, en roll som defensiv mittfältare och lyckades mycket väl i både det defensiva och offensiva arbetet. Han rör sig över stora ytor, är konstruktiv och vinner mycket boll från motståndarna.
 
Hamza El Mohamads målstim måste kommenteras. Två mål på fredagen, fyra mot Rosengård i förra omgången och tre mot Anderslöv dessförinnan gör att han därmed gjort hela nio mål i de tre senaste matcherna.

Mot Torna Hällestad behövde Hamza många försök mot mål för att hitta rätt, men så länge försvaret håller tätt så är sannolikheten stor att han gör mål och ser till att laget vinner.

 
Peter Nielsen i målet gjorde en bra insats med många säkra ingripanden. Tyvärr fick han utgå med kvarten kvar på grund av skada. In kom istället Mohammed Al-Subaihawi som därmed gjorde debit i seriespelet. 

Al-Subaihawi stod för en strålande insats med flera bra räddningar och säkert agerande vid inlägg och liknande situationer. Tilläggas ska att laget i fem minuter, alldeles i slutskedet av matchen spelade med två man mindre på planen beroende på utvisningar.
 
Mohammed bidrog då starkt till att laget ändå höll nollan och han fick välförtjänta ryggklappningar och uppmuntrande ord efter matchen. Det känns väldigt skönt att veta att det i P97-truppen finns tre målvakter som kan användas och förlita sig på.

 
Nu återstår tre matcher i serien och laget kommer att göra allt i sin makt för att ge Lunds FF och Tomelilla en kamp in i det sista om seriesegern. 

Assist: 2-0 Mohammed Ghaleb (inlägg).

Startelvan (4-2-3-1): Peter Nielsen (lk) – Omar Al Asfar, Benjamin Stangenfjord, Ernad Mavric, Houssein Abo Nowfal – Elmin Sefoski, Mohammed Ghaleb – Filip Alisic, Ali Hadrous, Gabriel Ernst – Hamza El Mohamad. Avbytare: Kafi Ismael (Filip Alisic 30), Farid Razwan (Gabriel Ernst 38), Mohammed Al-Subaihawi (målvakt, Peter Nielsen 65), Kader Saead Cali, Yasir Kakar.
 
Matchens lirare: Farid Razwan. 

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen). 

Torna Hällestads IF
Matchdräkt: Röda tröjor/vita byxor/vita strumpor. 

IFK Malmö gjorde avspark: Ja. 

Speltid, första halvlek: 41.00.
Speltid, andra halvlek: 43.00.

FOTNOT. Torna Hällestads IF missade i den 30:e minuten en straff, orsakad av Ali Hadrous som också fick gult kort i situationen.