Ett skade- och sjukdomsdrabbat IFK Malmös P97 kunde i längden inte stå emot ett starkt Tomelilla IF 2 i P16 Sydvästra grupp B. Trots 1-0-ledning i paus på Tomelilla IP kunde hemmalaget i andra halvlek vända och vinna med 5-1. 

Tomelilla var matchen igenom det starkare laget och kunde visa upp både snabb och kraftfull fotboll. Fyramålsförlusten var för IFK:arnas del ganska "snälla" siffror då ribbträffar och många missade frilägen annars kunde gjort nederlaget värre än vad det nu blev.

Peter Nielsen i målet stod för flera bra räddningar och försvarsspelare lyckades många gånger i sista sekund få en fot emellan.

 
Organiserad anfallsfotboll från IFK:s sida kunde endast ses vid ett fåtal tillfällen. Mittfältet fick genom bra rörelse och fint passningsspel ibland igång anfalls- och mittfältsgeneralen Mohammed Ghaleb som ska ha beröm för sin stora arbetsinsats.
 
Matchens första mål stod Benjamin Stangenfjord för. Nyss inkommen på en höger mittfältsplats fick Stangenfjord iväg ett skott från drygt 25 meter som smet in i krysset. Ett oerhört snyggt mål vilket Benjamin verkligen förtjänar beröm för.

Assist:

Startelvan (4-2-3-1): Peter Nielsen (lk) – Oliver Wernicki, Benjamin Stangenfjord, Ernad Mavric, Kafi Ismael – Elmin Sefoski, Mohammed Ghaleb (lk) – Mihaly Szeregnyi, Filip Alisic, Gabriel Ernst – Hamza El Mohamad. Avbytare: Omar Al Asfar (Gabriel Ernst 13), Kader Saead Cali (Benjamin Stangenfjord 19). 

Matchens lirare: Mohammed Ghaleb. 

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Turkos tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen). 

Tomelilla IF 2
Matchdräkt: Blåvitrandiga tröjor/vita byxor/blåa strumpor. 

IFK Malmö gjorde avspark: Ja. 

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 41.00.