IFK Malmös skadedrabbade P97 kunde trots spelmässigt underläge ändå ta tre poäng mot BK Höllviken i P16 Sydvästra grupp B. En 5-4-vinst gick, något överraskande, att anteckna när slutsignalen gick på Höllvikens IP efter nervösa slutminuter då IFK var rejält tillbakapressat.

Avgörande minuter i matchen visade sig bli mellan minut 51 och 57 då IFK kunde gå från 2-2 till 5-2-ledning. Höllvikens fjärde mål föll i slutminuten och de två extra minuter som domaren lade till var svettiga beroende på massivt Höllvikentryck, härtill hjälpta av att IFK då spelade med tio man.
 
I sjätte minuten kunde IFK ta ledningen på sitt i stort sett första anfall då Hamza El Mohamed kom loss på högerkanten i en kontring och med ett fint inlägg hittade Mihaly Szeregnyi som med en lobbnick fick in bollen. 
 
Därefter böljade spelet fram och tillbaka, Höllvikens mer metodiskt med passningsspel som signum och IFK:s anfall mer bestående av soloprestationer. Höllviken kunde kvittera i tolfte minuten men knappt tio minuter senare kunde Kafi Ismael återställa IFK:s ledning när han 25 meter från målet fick foten på bollen efter en målvaktsretur och såg den sakta rulla i nät.
 
Som nämnt så fick IFK inte riktigt igång ett passningsspel värt namnet, medan hemmalaget hade ett bra sådant. Dock kunde IFK:arna mellan minut 51 och 57 kontra in tre mål så ett starkt försvarsspel av mittfältarna och försvararna i kombination med snabba omställningar kändes då framgångsrikt.

Mihaly Szeregnyi ska speciellt berömmas för sin aktion vid fjärde målet då han mycket modigt gav sig in i nickduell mot två Höllvikenspelare trots att han kom sent in i situationen, vann nickduellen vilket ledde till att Hamza El Mohamad sekunderna senare påpassligt kunde ta bollen från målvakten som inte riktigt lyckades hålla den och skjuta den i mål.    

 
Hamza El Mohamad gjorde en bra insats med ett mål och två målgivande passningar som pricken över i:et.
 
För övrigt ska noteras att Kafi Ismael flyttats upp till en yttermittfältsplats och från den platsen gjorde en bra insats som han krönte med två gjorda mål. 
 
Assist: 0-1 Hamza El Mohamad (inlägg), 2-3 Farid Razwan (passning), 2-4 Mihaly Szeregnyi (passning), 2-5 Hamza El Mohamad (passning).

Startelvan (4-2-3-1): Amear Qasim – Oliver Wernicki, Benjamin Stangenfjord, Houssein Abo Nowfal, Omar Al Asfar – Elmin Sefoski, Farid Razwan (lk) – Kafi Ismael, Fouad Chbib, Gabriel Ernst – Hamza El Mohamad. Avbytare: Mihaly Szeregnyi (Fouad Chbib 2), Mohammed Al-Subaihawi (målvakt, Amear Qasim 41).

Matchens lirare: Hamza El Mohamad. 

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Amer Qasim)/Ljusgrön tröja/svarta långbyxor/? strumpor (Mohammed Al-Subaihawi).  

BK Höllviken
Matchdräkt: Vitrödrandiga tröjor/svarta byxor/röda strumpor. 

IFK Malmö gjorde avspark: Nej. 

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 42.00.

FOTNOT. Amear Qasim hade tröjnummer 14 då han hoppade in som utespelare i andra halvlek.