Avancemanget klart. Då kunde inte seriesegrande IFK Malmö tända till tillräckligt för att behålla sina fina hemmasvit i division 4 Södra. Istället blev det förlust, 2-4 (1-1), mot ett vilt kämpande Rydsgårds AIF.
– Uselt. Inte ett skit stämde, sade tränare Dan Fransson till ifkmalmo.se.

Referatet hittar du på ifkmalmo.se. Här lägger vi bara upp statistiken för att underlätta vid överföringen till den nya hemsidan.

Assist: 2-3 Beqir Hoti (passning)

STARTELVORNA

IFK Malmö  (4-4-1-1): Daniel Pode – Endrit Sahiti, Johan Åkesson (lk), Patrik Larsson, Markus Silfverberg Folkesson – Martin Ingelsson, Alvaro Olguin Maldonado, Alexander Nuñez Coña, Alexander Malmström – Jörgen Svensson – Jörgen Nilsson. Avbytare: Jonas Pantelidis (Alexander Malmström 64), Beqir Hoti (Patrik Larsson 66), Andreas Johansson, John Ebere Ekeh, Kevin Lay.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Daniel Pode)

Rydsgårds AIF (4-2-3-1): Jakob Hoff – Samuel Harsten, Mattias Hansson, Pontus Haraldsson, Johannes Wetterberg – Hampus Svensson, Rickard Eklund – Adam Barchan, Patryk Löfgren, Sylejman Kraja  – Tobias Björk (lk). Avbytare: Adis Krasnici, Fredrik Ceder, Simon Kristensson.

Matchdräkt: Vita tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt:
 Ljusblå tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Jakob Hoff).


IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 46.36.
Speltid, andra halvlek: 48.22.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Jörgen Svensson. 

Rydsgårds AIF: Tobias Björk.

FOTNOT.
Johan Åkessons 1-0-mål kom på straff efter att Jörgen Nilsson blivit fälld av Rydsgårds målvakt Jakob Hoff som även varnades i situationen.  Rydsgårds AIF:s 4-2-mål föll i den tredje stopptidsminuten i andra halvlek.