Rutinerad trio till IFK Malmö

Den rutinerade trion Filip Widman, 25, Jens Larsson, 29, och Mattias Folkesson, 23, är de senaste tillskotten till IFK Malmös toppsatsande division 3-lag.
– Tre vinnarskallar. De kommer lyfta oss som grupp, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

Allroundkunnige Mattias Silfverberg Folkesson är ensam om att ha tidigare erfarenhet av spel i ”di gule”. MFF-materialaren Kenneth Folkessons äldste son var i föreningen under något ungdomsår och återförenas nu med lillebror Markus, 20. Han kommer närmast från IF Limhamn Bunkeflo 2007.

Filip Widman (IFK Trelleborg) och Jens Larsson (comeback, tidigare Höörs IS) är i första hand tänkta att användas som försvarare.

Tränaren Malik Sesay om…

…Filip Widman.
– Ett intåg som kommer ge tyngd åt vårt försvarsspel. Det är en stabil och stark mittback som jag haft under det senaste året i IFK Trelleborg. Han har bra karaktär, är vass på fasta situationer och överlag en härlig kille att jobba med.

…Jens Larsson.
– Det är en modern och stark ytterback, som är bra både defensivt och offensivt, samt en skicklig passningsspelare. Han verkar också ha en härlig karaktär.  

…Mattias Silfverberg Folkesson.
– Klasspelare som var dominant i division 3 redan vid 20 års ålder. Har kapacitet att spela i hela centrallinjen som mittback, innermittfältare och släpande anfallare. Imponerar med bra passningsfot, tempo och en riktig vinnarskalle.

Text: Michael Lindholm