Ytterligare nytillskott i IFK Malmö

Edis Djugumovic tillbaka efter tre år i IFK Trelleborg, Mattias Hansson, BK Olympic och William Mårtensson, Tomelilla IF. Där har ni de tre senaste nyförvärven i division 3-uppflyttade IFK Malmö.
– Vi spetsar konkurrensen ytterligare i en redan bred trupp, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

Det mest spännande namnet på förhand är mittfältaren"Edis Edis Djugumovic, nu 22 år gammal, som den nye IFK-tränaren plockar med sig från sin förra klubb.

Malmö BI-fostrade Djugumovic spelade i ”di gule” senast 2010 och hann även göra ett antal pojklandskamper under ungdomsåren.

Nya är också BK Olympics 28-årige vänsterback Mattias Hansson och den 17-årige yttermittfältaren William Mårtensson från Tomelilla IF.

Tränaren Malik Sesay om…

…Edis Djugumovic.
– En fantastiskt bra kreativ spelare. Har mognad i sitt spel och var bästa offensiva kortet i IFK Trelleborg under 2013. Grymt teknisk, god spelfördelare och avslutare. Riktig duktig överlag skulle jag vilja säga och det är bara att hoppas att han kan göra det lika bra i IFK Malmö.  

…Mattias Hansson.
– Här får vi en mycket bra och erfaren vänsterback med fin vänsterfot. Han medför rutin, spelskicklighet och snabbhet, samtidigt som det verkar vara en oerhört go kille. Har dessutom en vinnarskalle efter att ha vunnit trean och slagits i toppen av tvåan.

…William Mårtensson.
– Bara 17 år gammal och oerhört spännande. En fantastiskt stor talang som vi haft turen att få förädla vidare och kan i princip gå hur långt som helst. Ute på planen är han en snabb och teknisk yttermittfältare som har bra spelförståelse.  

Text: Michael Lindholm
Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån 2008