IFK Malmö utnyttjade inte övertaget

Ett stort spelövertag räckte inte för IFK Malmö som fick nöja sig med oavgjort, 1-1 (1-1), i lördagens seriematch borta mot Ekets GoIF. Därmed tappade man serieledningen i division 3 Södra Götaland.

Björn Ågren, tränare i IFK Malmö:

I strålande solsken och en idyllisk miljö drabbade två "Mohamednykomlingar samman, Ekets GoIF och IFK Malmö. En drabbning som slutade oavgjord, 1-1. Gladast över det var Eket, som efter domarens signal jublade som om de vunnit VM.

Vi IFK var desto mer missnöjda med en poäng. Här har vi höga krav på varandra och vill till varje pris vinna varje drabbning. Det vill väl egentligen alla lag, men med den truppen vi har förväntas det. Samtidigt finns det alltid en motståndare på andra planhalvan som vill förstörda den saken.

Inom IFK skyller vi aldrig ifrån oss då vi förlorar eller tappar poäng, men tyvärr måste jag påtala att planens beskaffenhet inte var till vår fördel. Vi är ett lag som vill ha bra förutsättningar för att kunna spel den passningsorienterade fotboll vi står för och få ut det mesta och bästa av våra spelare.

Eket gjorde det dessutom svårt och bjöd inte upp till dans. Man backade hem med hela laget och sparkade både hårt och långt. Vi hade svårt att få till ett organiserat anfallsspel och alldeles för många anfall rann ut i sanden. När vi väl lyckades luckra upp Eket och komma till målchanser, så förstörde det eftersom bollen ofta studsade undan.

Men i 34:e minuten luckrade vi upp Eket med ett bra och vägvinnande passningsspel, där Mohamed Ramadan kunde raka in 1-0.

Nu trodde i varje fall jag att vi skulle få en skön eftermiddag, men tyvärr så varade den glädjen inte längre än till matchminut 41, då Eket kunde göra 1-1 på en tveksamt dömd frispark. Den lyftes in i vårt straffområde från vänster och där stod tre Eket-spelare ensamma? Vad tog markeringen vägen?

I andra halvlek var det faktiskt spel mot ett mål – Ekets. Vi kontrollerade händerna väl och ibland tydligen lite väl bra, då vi betedde oss som att vi jobbade på cirkus genom att göra alla möjliga konster med bollen utan att vara tillräckligt rejäla.

Eket hade två lägen under den andra halvleken efter spelvändningar, men inte heller dessa resulterade. Vi radade upp flera hörnor, frisparkar och farliga inspel, fast bollen studsade bokstavligen talat inte vår väg.

Daniel Pode, som gjorde comeback i målet efter skada och sjukdom, hade en lugn dag på jobbet och behövde inte göra mer än ett rejält ingripande i matchen. I övrigt var det mest tillbakaspel som han fick ingripa på.

Vi hade gjort en del förändringar i laget till den här matchen. Både Ahmedin Sudic och Damir Becirovic startade för första gången i seriesammanhang i år och klarade av det med bravur. Även Leutrim Mejzinolli debuterade från start och skötte sig väl.

Nu laddar vi om med bra träningar under veckan och kommer taggade till nästa match som är hemma mot Borstahusens BK söndagen den 4 maj.  

Tills vidare hittar ni all statistik här (länk uppdateras senare).

Text: Michael Lindholm
Foto: Olivia Rosenlind 2014