Inför Ekets GoIF – IFK Malmö

Tjugo bra minuter var allt som IFK Malmö klarade av att prestera i mötet med Staffanstorps GIF. Trots det blev det ånyo vinst och serieledning inför lördagens bortamatch mot Ekets GoIF.
– Jag vill se större fokus på vårt eget spel, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

Det gula skönspelet lyste långa stunder med sin frånvaro i "Tobiasmåndags och det krävdes ett sent straffmål av skyttekungen Jörgen Nilsson för att ”gulingarna” skulle triumfera.

Detta efter att ha tappat konceptet helt.

– Nu ska vi koncentrera oss på det vi är duktiga på, ett spel med mycket rörelse och varierat passningsspel, konstaterar Sesay.

– Då tror jag att vi vinner.

Eket är ett erkänt starkt hemmalag och förlorade bara en enda match under hela 2013. Så sent som förra veckan slog man också topptippade Borstahusens BK med 2-1.

 – Det är säkerligen ett hårt jobbande manskap som haft samma trupp i många år och därmed är samspelt, analyserar IFK-tränaren.

– Vi får förbereda oss på att det blir en tuff fysisk drabbning däruppe.

I IFK Malmö sker endast en förändring. Mattias Hansson är tillbaka efter skada och ersätter Jens Larsson som är bortrest.

Matchen, som har avspark klockan 15.30, spelas på Ryavallen.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode – Ahmedin Sudic, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Don Magnusson, Edis Djugumovic, Filip Widman, Ghassan Talozi, Johan Åkesson (lk), Jörgen Nilsson, Leutrim Mejzinolli, Markus Silfverberg Folkesson, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mattias Silfverberg Folkesson, Mohamed Ramadan, Tobias Rosenlind.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm
Foto: Olivia Rosenlind 2014