Inför IFK Malmö – Husie IF

Sex omgångar in i serien åkte IFK Malmö på sin första förlust i division 3 då det i måndags blev 0-4 nere på Vångavallen. En insats som inte får upprepas i lördagens hemmamatch mot Husie IF.
– Det gäller att studsa tillbaka direkt för fortsatt tätstrid, säger assisterande tränare Björn Ågren till ifkmalmo.se.

”Gulingarnas” namnkunniga lag havererade totalt i mötet "Foto:med IFK Trelleborg och tappade därmed mark i toppen.

Nu skiljer det sex poäng upp till Hittarp efter deras 4-1-triumf på fredagskvällen.

– Vill vi vara med i racet framöver är seger nästan ett måste. Kanske kan vi skaka av oss Husie och på så vis få  ett gap neråt, konstaterar Ågren.

– Till skillnad från många andra är det ett lag som vill spela fotboll och det bör passa oss ganska bra.

Han varnar samtidigt för Malmökonkurrenten som kommer till spel med två raka trepoängare och 8-4 i målskillnad på dessa matcher.

– De har gått bra på slutet och ett derby är trots allt ett derby. Här existerar inga favoritstämplar.

En stämpel som IFK Malmö inte alls klarade av att hantera i måndags och därför var seriespelets första nederlag ett faktum.

– Vi ser det som en kollektiv kollaps där ingenting fungerade och vi tog mängder av felbeslut. Samtidigt ska IFK Trelleborg ha en eloge för att de spelade på sitt sätt, betonar Björn Ågren och fortsätter.

– Själva gäller det att göra vad vi är bra på, spela snabbt och enkelt. Det gjorde vi inte senast. 

0-4 är heller inget resultat som går obemärkt förbi i en stjärnspäckad trupp.

– Spelarna har mått väldigt dåligt av förlusten och tagit den på rätt sätt. De är ordentligt revanschsugna och fast beslutade att det inte ska bli någon upprepning.

– Det är viktigt att ryggraden tar ansvar och visar att den varit med förut.

På plussidan finns ex-allsvenske Mohamed Ramadan som är tillbaka efter avstängning och ger en välkommen förstärkning i offensiven.

– En matchvinnare, som sätter skräck i vilket motstånd som helst. Men samtidigt kan vi inte fallera bara för att en är borta, säger Ågren.

– Vi måste klara av att spela utan honom också.

Redo för spel är även Jens Larsson som nu är kvitt sina lårproblem. Saknas gör alltjämt Damir Becirovic av personliga skäl, sjuke Don Magnusson samt Mattias Hansson som åkt på en sträckning i baksidan av låret.

Matchen har avspark klockan 13.30 och spelas på Malmö Stadion.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode – Ahmedin Sudic, Armin Pasagic, Dardan Behram , Edis Djugumovic, Filip Widman, Ghassan Talozi, Jens Larsson, Johan Åkesson (lk), Jörgen Nilsson, Leutrim Mejzinolli, Markus Silfverberg Folkesson, Martin Ingelsson, Mattias Silfverberg Folkesson, Mohamed Ramadan, Tobias Rosenlind, William Mårtensson,

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm
Foto: Olivia Rosenlind 2014