Två raka förluster har fått IFK Malmö att tappa rejält med mark i toppen av södertrean där serieledande Hittarps IK väntar på lördagen.
– Poäng är nästan ett måste, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.  

0-4 och 0-1 är ”gulingarnas” resultatet i de två senaste "Mattiasomgångarna. Därför skiljer det nu också sex poäng upp till ettan Hittarp.

Ett avstånd som kan vara ännu större efter helgens match.

– Viktigast är att inte förlora igen. Sedan går vi alltid för seger oavsett motstånd och vi ska självklart göra allt som står i vår makt för detta, betonar Sesay.

– Vi behöver verkligen resa oss.

Malik Sesay erkänner utan omsvep att framförallt prestationen mot IFK Trelleborg var under all kritik. Husie IF ska däremot betecknas som ett framsteg.

– Jag tycker att vi spelade rätt bra långa perioder, men problemet var att vi inte satte våra målchanser till skillnad från ett effektivt Husie.

– Inställningen är sund igen och det ska vi ta med oss.

Tiden efter ordföranden Sten Thynells chockartade bortgång har varit jobbig, men nu tycker han sig kunna skönja en viss ljusning.

– Det känns som att saker och ting börjar falla på plats, att vi kan koncentrera oss på fotbollen igen och det är skönt, säger IFK-tränaren.

– Vi har haft en bra träningsvecka och det är en härlig gemenskap i gruppen.

Och Hittarp som är obesegrat efter sju spelade omgångar?

– Enda jag vet är att det är ett starkt fysiskt lag med en del offensiva spetsspelare som det gäller att hålla koll på. Sedan är de rätt samspelta.

Damir Becirovic (personliga skäl), Don Magnusson (sjuk) och Mattias Hansson (sträckning i baksidan av låret) är tillbaka i den uttagna 18-mannatruppen. Däremot saknas Dardan Behrami (sjuk), Ghassan Talozi (jobb) och Leutrim Mejzinolli (stukad fot).

Matchen har avspark klockan 14.00 och spelas på Laröds IP.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode – Ahmedin Sudic, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Don Magnusson, Edis Djugumovic, Filip Widman, Jens Larsson, Johan Åkesson (lk), Jörgen Nilsson, Markus Silfverberg Folkesson, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mattias Silfverberg Folkesson, Mohamed Ramadan, Tobias Rosenlind, William Mårtensson,

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm 2014