IFK Malmö krossade Hittarp

IFK Malmö hittade tillbaka till spelet och målet när man på lördagseftermiddagen körde över ett tidigare obesegrat Hittarps IK med 6-2 (3-0).
– Helt underbart, sade tränare Björn Ågren till ifkmalmo.se.

Efter 0-5 på de två senaste matcherna löpte ”gulingarna”"" stor risk att bli avsågat i södertreans toppstrid. Repliken på Laröds IP var därför ett styrkebesked som hette duga.

Nu fungerade plötsligt det gula spelet igen.

– Inställningen och attityden är förklaringen. Killarna hade verkligen bestämt sig när de kom hit, konstaterade Ågren belåtet.

– Vi skulle absolut inte förlora på nytt.

Jörgen Nilsson missade ett öppet läge redan i fjärde minuten, men bara minuten senare kunde skyttekungen nicka fram Mohamed Ramadan som kyligt satte 1-0.

Nilsson, som själv gått mållös av planen i tre raka matcher, hittade sedan själv målet i 29:e minuten efter att ha löpt sig fri på Armin Pasagics precisa frispark.

Därefter rullade det på. Mohamed Ramadan gjorde 3-0, Martin Ingelsson 4-0 och Jörgen Nilsson 5-0 på straff innan Hittarp tilläts reducera gånger två.

Drygt sju minuter före slutet fastställde nämnde Nilsson slutresultatet, 6-2.

– En arbetsseger rätt igenom och varje kille följde med tåget, samt kämpade för varandra, menade IFK-tränaren.

– Den rätta glöden fanns där verkligen.

Tremålsskyten Jörgen Nilsson njöt också i fulla drag av att IFK Malmö åter stod att känna igen i jakten på division 2-avancemang.  

– Oerhört starkt och viktigt att göra det på bortaplan i ett pressat läge. Nu är vi tillbaka i racet.

Han fortsatte.

– Vi samlade oss och tog jobbet på ett helt annat sätt än i de andra matcherna. Sjönk längre ner i banan, men samtidig var vi jäkligt aggressiva och gjorde det svårt för dem genom att sätta mycket långt. Därför vann vi en hel del bollar och skapade många chanser.

I målet gladde Daniel Pode med en hel del kvalificerade räddningar.

Nästa söndag, 8 juni, spelar ”di gule” hemma mot Råå IF. En drabbning som har avspark klockan 15.00 på Malmö Stadion.

Tills vidare hitar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Olivia Rosenlind