Oavgjort för damlaget

Spelövertag, men ändå tämligen chansfattigt. Där har ni den främsta förklaringen till att IFK Malmös damer bara fick oavgjort, 1-1 (0-1), i division 3-mötet med bottenkonkurrenten Korpen Malmö IF.

Näst sista matchen före sommaruppehållet visade sig bli en förhållandevis lugn tillställning.
 
Den kändes ganska jämn rakt igenom, det var krigande mitt på plan med drag år båda hållen. IFK Malmö hade mer bollinnehav, men inget som resulterade i några direkta chanser. Trots övertaget blev det Korpen som vände och på en hörna och missförstånd fick peta in 1-0 ganska ostört.

– Vi hamnade återigen i en fast situation som vi inte riktigt redde ut, sade Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.se.

– Det blev förvirrat och de tog sin chans.
 
Efter målet fortsatte matchen precis som innan. Några större chanser skapades inte från något håll och 1-0 stod sig in till pausvilan.
 
Solen gassade på och det var en varm dag för fotboll, men IFK-tjejerna kändes taggade direkt från start i andra halvlek. Detta var en match som man helt klart skulle ta poäng i.

En bit i andra halvlek, och efter lite krigande, fick ”di gule” utdelning genom Jenny Svensson som satte 1-1 på ett inlägg från Sandra Persson Möller.  
 
Därefter hände inte mycket och matchen slutade 1-1.

– Vi har mötts tidigare i division 4 och känner till varandras spelstil en hel del, analyserade Stefan Björkegren efter slutsignalen.  

– Trots ett betydligt större bollinnehav lyckades vi inte förvalta det till några målchanser.
 
Nästa drabbning på tisdag är den sista innan sommaruppehållet, mot Lunds BK på Klostergårdens IP i Lund.
 
– Det är laget vi hade i vår seriepremiär och en match vi ska kunna vinna med tanke på att vi har lite mer spelare nu än då, sade Björkegren.

Första mötet borde i varje fall ha slutat oavgjort, men IFK Malmö föll på målsnöret, 1-2.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Camilla Rahmberg