IFK Malmö ny serietvåa

Toppkrigande IFK Malmö besegrade på söndagen formstarka Råå IF med 2-0 (1-0) och gick därmed upp på en andraplats i division 3 Södra Götaland.
– Jag är helnöjd, sade tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

Den gule tränaren hade all anledning att njuta av"" trepoängaren hemma på Malmö Stadion som blev något av en revansch efter det snöpliga 0-1-nederlaget mot Husie IF två omgångar tidigare.

Nu lyckades ”di gule” i varje fall göra två mål – även om det var bud på många fler.

– Perfekt. En god söndag. Nu kan man åka hem och äta söndagsmiddag, myste Sesay som kunde känna sig belåten med det mesta.

– Stundtals spelade vi en mycket fin fotboll och hade härliga kombinationer.

Skyttekungen Jörgen Nilsson hann också bränna två öppna lägen innan han elegant lobbade in 1–0 på Armin Pasagics öppnande passning i 18:e minuten.

Därefter dröjde 2-0  tills att det bara återstod drygt fem minuter. Pasagic sköt i ribban och på returen kunde Don Magnusson påpassligt nicka in sitt första mål i gult.

– Det är klart att det är farligt att missa så många målchanser, men skapar man sådana mängder går det inte att vara missnöjd, konstaterade Malik Sesay.

– Vi vann och det är trots allt viktigast.

Och vad tycker du om defensiven?

– Där släppte vi till lite för mycket onödiga lägen. Vi måste lära oss att stänga igen bättre, annars är det lätt hänt att åka på billiga baklängesmål.

I IFK Malmö-målet imponerade återigen Daniel Pode med några fina räddningar och fick dessutom hålla nollan för första gången i år.

Om sex dagar, lördagen den 14 juni, spelar ”gulingarna” sin nästa match då Hyllie IK väntar på bortaplan.

Tills vidare hittar ni all statistik här

Text: MIchael Lindholm
Foto: Olivia Rosenlind 2014