IFK Malmö upp i serieledning

IFK Malmö öppnade höstsäsongen med 3-2 (0-0) hemma mot BK Olympic och är därmed ny serieledare i division 3 Södra Götaland.

Det var en ganska medioker första halvlek med slarvigt"" passningsspel, dålig rörelse och omständigt spel från IFK:s sida.

Man valde att göra det svåra och slarva i framförallt den sista tredjedelen på plan. Vi drog ner bolltempot, valde att vända hem istället för att sätta in bollarna i boxen och spelade med små eller inga marginaler alls när vi skulle sätta egen spelare i bra lägen.

IFK var ändå laget som skapade flest målchanser och tillräckligt bra för att göra mål på. Men den allra farligaste hade BK Olympic och Ken Hansson i den 43:e minuten då han på en snabb spelvändning satte Daniel Pode i IFK-målet på ordentligt prov. Ett skott som Pode tvingades styra upp i överliggaren.
 
Andra halvlek hade bara varit igång drygt fem minuter då IFK tappade boll högt upp i banan och blev lite ostrukturerat i försvarspelet och BKO utnyttjade läget fram till 1-0 genom Ken Hansson.
 
Under den andra akten präglades spelet av många snabba spelvändningar från båda lagen och det blev emellanåt lite hawaiispel. Ett spel som man som tränare inte är nöjd med. I den 53:e minuten så fick IFK straff där Mohamed Ramadan revs ner efter ett fint förarbete av Mattias ”Hasse” Hansson. Jörgen Nilsson avslutade kliniskt till 1-1.

Nio minuter senare gjorde Momme 2-1 efter en snabb spelvändning. Två minuter senare, och efter ytterligare en snabb spelvändning, satte han även 3-1

IFK hade sedan möjligheten att stänga matchen då Armin Pasagic var helt ensam med Olympics målvakt som gjorde en bra räddning.

Som sagt var andra halvlek böljande och det bjöds på många spelvändningar efter slarv i offensiven. Det var också det som hände i 86:e minuten då IFK tappade boll i offensiven och Ken Hansson kunde göra BKO:s och sitt andra mål. Men när kom inte bortalaget i dag och IFK vann till slut med 3-2.

Första matchen efter uppehållet, några spelare var inte i full matchform, lite nya positioner, samt två spelare som debuterade från start (Dardan Behrami och William Mårtensson) i dag satte sin prägel på matchen. Glädjande var också att Leutrim ”Luta” Mejzinolli gjorde comeback efter två månaders skadefrånvaro.

IFK Trelleborg vann för övrigt över Österlen så nu är IFK Malmö serieledare till nästa omgång. En omgång där Ekets GoIF väntar hemma och då är förhoppningsvis lånet från Torns IF, Tim Vincze, spelklart och kanske även Prespa Birliks Emil Kadhum.

Innan dess så spelar IFK mot Torns IF på tisdag i Svenska Cupen.

Tills vidare hittar ni all statistik här (länk uppdateras senare).

Text: Björn Ågren, tränare
Foto: Michael LIndholm