Inför IFK Malmö – BK Olympic

Drygt fem veckors speluppehåll är över för tabelltvåan IFK Malmö som på lördagen återstartar division 3 med hemmamatch mot BK Olympic. Ett lag som förnedrades i 8-0-premiären på Lindängens IP.
– Vi är redo. Nu kör vi hela vägen, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

Lindängenklubben har gått starkt sedan engångssmällen och avancerat upp på femteplats, bara fem poäng efter "gulingarna".

Därför höjer också tränare Sesay ett varningens finger.

– Det gäller att vi är vakna. Olympic är ett bra lag och jag räknar absolut inte med att det ska bli någon upprepning av 8-0. Då fungerade allt för oss, och ingenting för deras del.

– Jag förväntar mig en tuff kamp.

I truppen saknas lagkaptenen Johan Åkesson och mittbacken Ahmedin Sudic, båda bortresta. Sudic väntas för övrigt inte vara tillbaka förrän i mitten av augusti, medan Åkesson är det i nästa vecka. Det är dessutom frågetecken för Tobias Rosenlind (fortsatta ljumskproblem) och Jens Larsson (känning i baksidan av låret).

Matchen, som har avspark klockan 13.30, spelas på Malmö Stadion.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode (lk) – Armin Pasagic, Damir Becirovic, Dardan Behrami, Don Magnusson, Edis Djugumovic, Filip Widman, Jens Larsson, Jörgen Nilsson, Leutrim Mejzinolli, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mohamed Ramadan, Tobias Rosenlind, William Mårtensson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm