Fjärde raka för IFK Malmö

Serietvåan IFK Malmö tog på lördagen sin fjärde raka seger i division 3 Södra Götaland då bottenkrigande Borstahusens BK besegrades med 2-0 (1-0) efter mål av Mohamed Ramadan och Filip Widman.

Ytterligare en stabil seger mot Borstahusen.""

Vi började första halvlek mycket bra med ett snabbt passningsspel och tryckte tillbaka BBK rejält. Samtidigt hade vi ett högt och aggressivt försvarsspel som inte tillät dem att skapa någonting före paus. Själva skapade vi mängder, men gjorde endast ett mål. Lite oskärpa kändes det som.

Enligt oss på bänken öppnade vi de avslutande 45 minuterna ganska lojt. Det verkade vara lite ofokuserat, men trots detta uppträdde vi stabilt och vår tyngd blev ändå avgörande i längden. Tvåan kom på en hörna och vi hade bud på fler mål. Vi släppte heller inte till något bakåt, nog så viktigt.

I slutändan en stabil triumf och tre poäng. Nu kör vi vidare.

Forza IFK Malmö

Text: Malik Sesay, huvudtränare
Foto: Michael Lindholm

FAKTA

Borstahusens BK – IFK Malmö 0-2 (0-1)
Arena:
Ulkavallen, A-plan.
Publik: 50.
Domare: Martin Miletic, Kallinge, Kranislav Miletic, Kallinge, Besnik Brahimi, Karlshamn.
Mål: 0-1 (35) Mohamed Ramadan, 0-2 (84) Filip Widman.
Assist: 0-1 Mattias Hansson (passning)
Varningar, Borstahusens BK:  Daniel Westerlund (38), Mladen Jagodic (45+2).
Varningar, IFK Malmö: Jens Larsson (45), Mohamed Ramadan (62), Mattias Hansson (75).
Utvisningar, Borstahusens BK:
Utvisningar, IFK Malmö:

STARTELVORNA

Borstahusens BK:  1. Anton Larsson – 3.  Linus Andersson, 6.  Jesper Johansson, 9.  Christian Andersson, 10.  Linus Olsson, 13.  Mladen Jagodic, 15.  Sebastian Classon, 16.  Emil Nilsson, 17.  Emil Zemirek, 18.  Eric Norén, 21.  Daniel Westerlund. Avbytare:  7. Axel Carlsson Hagel (Linus Andersson 14), 4. Andree Johansson (Axel Carlsson Hagel 77), 2. Alexander Larsson (6. Jesper Johansson 89), 25. Leif Nilsson (målvakt).

Matchdräkt: Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/ljusgröna strumpor (Anton Larsson).

IFK Malmö (4-3-3): 18. Daniel Pode – 2. Emil Kadhum, 17. Jens Larsson, 16. Filip Widman, 22. Mattias Hansson – 4. Damir Becirovic, 10. Mohamed Ramadan, 8. Armin Pasagic – 13. Martin Ingelsson, 6. Jörgen Nilsson, 20. William Mårtensson. Avbytare: 15. Don Magnusson (William Mårtensson 71), 19. Tobias Rosenlind (Mohamed Ramadan 87), 21. Edis Djugumovic (Armin Pasagic 87), 5. Leutrim Mejzinolli, 12. Tim Vincze, 1. Andreas Boman (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Daniel Pode)

MATCHENS LIRARE

Borstahusens BK:: Anton Larsson.

IFK Malmö: Emil Kadhum.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 46.46.
Speltid, andra halvlek: 46.50.