Inför IF Lödde – IFK Malmö

Fyra raka segrar är ett faktum för serietvåan IFK Malmö som på lördagen jagar ytterligare en Södertreantriumf borta mot formstarka IF Lödde.

Med en bra inledning på hösten och med (nästan) hela truppen att tillgå åker vi till en tuff bortamatch mot IF Lödde.

Ett Lödde som har överraskat på mig. Vi har full respekt för dem och deras spel som de är oerhört konsekventa och bekväma i. Senast presterade också Lödde bra mot oss.

Beträffande vårt eget spel gäller det att vi fortsätter vara noggranna och rejäla försvarsmässigt. I de två senaste drabbningarna har vi skapat oerhört många och kvalificerade målchanser, men med sisådär precision i avsluten. Detta är något vi måste skärpa till.

Samtidigt ska vi vara disciplinerade och inte låta motståndet få oss ur balans. Spelet sista tredjedelen har mer att önska och här handlar det om att spela med större marginaler och se till att vi undviker snabba omställningar från Lödde.

Truppmässigt är Jens Larsson borta på grund av avstängning och Don Magnusson sjuk. På plussidan finns Johan Åkesson och Ahmedin Sudic som är tillbaka efter sjukdom respektive semester.

Forza IFK.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode – Ahmedin Sudic, Armin Pasagic, Damir Becirovic,  Edis Djugumovic, Emil Kadhum, Filip Widman, Johan Åkesson (lk), Jörgen Nilsson, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mohamed Ramadan, Tim Vincze, Tobias Rosenlind, William Mårtensson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Björn Ågren, tränare