Svårt bortamöte mot målmaskin nr 1

IFK Malmö

Ännu en gul bortamatch på lördag kl 15, när IF Lödde tar emot med varma servetter på Tolvans IP – bara 20 bilminuter från Malmö.

Här kan vi få svaret på om IFK infriar favoritskapet till serieseger. För ska vi nå div 2, måste även denna tuffa drabbning vinnas. Eller beroende på medtävlaren ÖFF:s match, i vart fall inte förloras.

Lödde betraktas av många som seriens just nu starkaste lag, åtminstone fram till förra lördagens sensationella 3-4-förlust i Hyllie. Bägge dagens lag formstarka så det räcker och blir över: 6 vunna av senaste 7 matcher! Där hemmalaget gjort 30(!!!) mål, bortalaget 19.

IFK-plus: hållen nolla i 3 av våra 4 senaste = starkt positiv försvarstendens!
LÖDDE-plus: sätter flest chanser = alltid livsfarliga framåt!

Så matchen kan mycket väl avgöras kring den gula boxen, ifall Kanariefåglarna gör sina normala 2-3 mål.

Hemmalaget skakade betänkligt med 4 baklänges mot Hyllie(b) senast, lika många som på Malmö Stadion 10 maj, gult 4-2. Men egna orosmoln finns också, infektioner grasserar och manfall på IFKs veckoträningar. Antyds dock att alla kan vara friska på lördag? Jens Larsson dessvärre avstängd och Filip Widman sjuk, så vi tackar våra höstlån Emil Kadhum och Tim Vincze för välsignad anslutning.

Sammanfattningsvis blir det tufft i Lödde. Helt klart andra bullar än bottenlagen Eket, Borstahusen och Staffanstorp – med hållna nollor bakåt. Fast vi tror att hemmalagets heroiska cupinsats mot Superettans ledarlag Ljungskile så sent som i onsdags (0-1) inte medger lika vild offensiv som vanligt. Eller ännu bättre: Löddes grymma formtopp avslutades i och med förlusterna mot Hyllie och Ljungskile.

Detta Hyllie IK som på lördag kl 15 planerar ännu en hemmaseger mot ett topplag. Nämligen våra kära seriekollegor från Österlen. Webbredaktionen kan tipsa Hyllie IK att dubblera försvarslinjen sista 6-7 minuterna, för det är där ÖFF gör 2 mål och i sista stund grejar serieledningarna.

Glöm inte din gula persedel och samling på Tolvans IP:s ”bortasektion”!

Text: Rolf Liljeblad