Ramadan hjälte i IFK Malmö

Ett mål av Mohamed Ramadan räckte för att serietvåan IFK Malmö på lördagen skulle ta sin femte raka seger i division 3 Södra Götaland genom 1-0 (0-0) borta mot IF Lödde.

Den förväntade tuffa bortamatchen blev inte på det"" sättet som vi trott där Lödde skulle göra det spelmässigt jobbigt för oss. De fick aldrig möjligheten att bjuda upp till dans efter att ha drabbats av en utvisning i åttonde minuten.

Trots det gjorde hemmalaget det bra och höll stången ändå fram till minut 79 då Mohamed Ramadan stötte in 1-0 på en hörna från Edis Djugumovic.

Men innan dess hade Mattias ”Hasse” Hansson träffat stolpen på en tung frispark i 13 minuten. Det var spel mot ett mål under i stort sett i 90 minuter där vi höll i taktpinnen men kom aldrig riktigt fram till de där riktigt farliga avsluten. Vi kändes något omständiga i passningsspelet och våra djupledsbollar kanade iväg på den blöta planen.

Inför andra halvlek gjorde vi två byten. In kom Emil Kadhum som bytte av Johan Åkesson och Edis Djugumovic som ersatte William Mårtensson. Detta för att väcka laget och få lite mer tryck framåt när det blev ytor efter Löddes utvisning.

Emil stod för många kvalitativa inspel och startade bra uppspel innan han tvingades utgå på grund av känningar i låret. Dessvärre var planen svårbemästrad efter mycket regnande och det gjorde att spelarna kom fel in i flera situationer.

Positivt.  
* Tim Vincze gjorde en godkänd debut som mittback.
* Mattias ”Hasse” Hansson svarade återigen för en stark insats både offensivt och defensivt.
* Mohamed Ramadans matchavgörande 1-0.
* Tre nya friska poäng.
* Ny nolla för Daniel Pode i målet.

Negativt.
* Emil Kadhums lår?
* Mohamed Ramadan drog på sig sitt sjätte gula kort och är därmed avstängd mot IFK Trelleborg.

Text: Björn Ågren, tränare
Foto: Michael Lindholm

FAKTA

IF Lödde – IFK Malmö 0-1 (0-0)
Arena: Tolvans IP/Lödde Nya IP
Publik: 257 (157 betalande)
Domare: Roger Persson, Kristianstad, Fredrik Rönning, Malmö, Salah Aziz, Malmö
Mål: 0-1 (79) Mohamed Ramadan
Assist: 0-1 Edis Djugumovic (hörna)

Mer statistik och annan information kommer senare.