Försvarsbriljans i 5:e raka!

IFK Malmö

1-0-seger på målmaskinen Löddes hemmabana och tätt bakåt för 4:e gången på de senaste 5. Trots 3 nya startnamn i backlinjen, jämfört med den redan vattentäta mot Borstahusen i lördags.

Men chanssnålt värre, och man undrar nu om det ska bli backlinjen och inte ’fruktade gula offensiven’ som tar skutan i hamn? Ännu en gång blev en av våra backar utsedd till matchens lirare: MATTIAS HANSSON! Dock i skarp konkurrens med Martin ’aldrig en dålig match’ Ingelsson.

Löddes lagkapten Kristoffer Andreasson utvisades redan minut 8 för knytnävssmocka i ansiktet på Damir Becirovic, och Daniel Pode var ensam målvakt sedan Andreas Boman blivit sjuk. Men enligt samstämmiga rapportörer var det IFKs match, även om den också ansågs vara årets hittills jobbigaste trepoängare.

Vår pålitlige målleverantör Mohamed Ramadan avgjorde i 79:e, efter hörna från Djugumovic – som äntligen börjat skymta i assist- och målstatistik. Fortsättning följer, Edis?

Tränare Malik Sesay var orolig för tredjevarningar på våra avstängningskandidater Mohamed Ramadan, Martin Ingelsson och Armin Pasagic. Han övervägde t o m att vila någon för att inte riskera alla 3 borta på söndag mot IFK Trelleborg på Malmö Stadion! Det vore naturligtvis katastrof, men helt rätt tänkt, eftersom Mohamed mycket riktigt fick sin tredje varning innebärande avstängning nästa match. Detta för att han och Emil Kadhum hela tiden kraftigt provocerats av löddespelares rasistiska trakasserier.

IFK kommer på måndag att anmäla besvär till förbundet och begära en utredning, innan avstängningens verkställande. Malmökamraterna menar att Mohameds olämpliga uppträdande inte enbart kan lastas honom straffrättsligt, utan att det föregicks av omfattande rasistiska tillmälen. Sådana rubriceras brott mot ett av idrottens starkaste lagrum, enligt aktualiserade dekret från UEFA och SvFF.

Kanariefåglarnas långa div2-duell mot Österlen FF, som i går bortavann mot Hyllie IK (2-1), rullar vidare och det blir 2 rejäla tungviktsmöten i nästa omgång: IFK möter Trelleborg på Stadion i en rälig match mot ett nu mycket stabilare bortalag än deras usla serieinledning. Frejdiga ÖFF ska på Skillinge IP övertyga målmaskinen IF Lödde att dom inte är bättre än att de nu ska förlora sin fjärde raka match (Hyllie-Ljungskile-Di Gule-ÖFF).

Fan tro’t!