Inför IFK Malmö – Hittarps IK

Fem poängs serieledning i Södertrean är verklighet för IFK Malmö som siktar på åttonde raka triumfen i lördagens hemmamatch mot Hittarps IK.
– Håller vi disciplinen är chansen god, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

De fem senaste drabbningarna har inte gett ett enda baklängesmål och med sju segrar i rad är ”gulingarna” på god väg att avancera.

Fyra omgångar återstår dock och Hittarp är först ut.  

– Naturligtvis ser det riktigt bra ut, men ännu är det inte klart, och det gäller att fortsätta i samma stil för att behålla avståndet, konstaterar Sesay.

– Det vill säga vara vakna och lika disciplinerade som på sistone.   

IFK-tränaren minns vårens tillställning med välbehag, även om det var ett möte som han själv missade på grund av sjukdom.
 
6-2-segern imponerade stort efter två raka förluster.

– Där gjorde vi tydligen en jättebra match. Men det är ett duktigt lag och vi får vara beredda på tufft motstånd.

– Särskilt nu när de har återfunnit formen.  

Don Magnusson, Edis Djugumovic och Mattias Hansson är tillbaka efter sjukdom. Ny i 18-mannatruppen är också det nu spelklara Infjärden-förvärvet Anton From. Däremot saknas avstängda Armin Pasagic (tre varningar) och Tim Vincze.

Avspark sker klockan 13.30 på Kulladals IP.
 
Truppen:Andreas Boman, Daniel Pode (lk) – Ahmedin Sudic, Anton From, Damir Becirovic, Don Magnusson, Edis Djugumovic, Emil Kadhum, Filip Widman, Jens Larsson, Johan Åkesson, Jörgen Nilsson, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mohamed Ramadan, Oguzcan Avci, Tobias Rosenlind, William Mårtensson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm